oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorost porazil Karvinou, tři body trefil Adam Helebrand

15.05.2016, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
O P A V A – Dva domácí zápasy, šest bodů. Taková je bilance naší devatenáctky z posledních utkání. Slezané po vítězství nad Slavii dokázali v sobotu udolat i nebezpečnou Karvinou. Díky gólu Adama Helebranda vyhráli 1:0.
32.kolo, sobota 14.5.2016, 11:00
SFC Opava SFC Opava
1:0
Karviná Karviná
Muczka – Vitoul, Keller, Tesařík, M. Helebrand – Rychlý, Janetzký, Berger – Adamovský (89. Vrána), A. Helebrand (75. Dybal), Večerek (53. Kirschner). Trenér: Alois Skácel.
 
 
Branka: 10. A. Helebrand.
Rozhodčí: Čecháček – Vidlička, Futerko.
ŽK: Vitoul – Pavlík, Smrž, Strnad.
Diváci: 65

Opavě patřil první poločas. Karvinou k ničemu nepustila, sama měla šance, jednu proměnila ve vítěznou branku. V 10. minutě poslal kapitán Berger z trestného kopu prudký centr do vápna, kde trefil hlavu Adama Helebranda a brankář Ciupa byl bez šance.

Slezský FC mohl jít brzy do dvoubrankového trháku. Jenomže střela Adama Helebranda byla sražena na roh a Adamovský po pěkné kombinaci trefil tyč. Po přestávce začala být nebezpečná i Karviná. Ďurišova jedovka otřásla břevnem. Lingra vychytal Muczka a Sas střílel těsně vedle tyče.

„Jsme maximálně spokojeni. Z těchto dvou domácích zápasů jsme chtěli šest bodů a ty máme. V prvním poločase jsme hráli dobře, Karvinou k ničemu nepustili, škoda, že jsme nepřidali druhý gól,“ řekl trenér Alois Skácel a dodal: „Po přestávce se na naší hře projevil náročný úterní zápas se Slavií, ale vyhráli jsme, a to je důležité. Naději na záchranu stále máme. Nyní jedeme do Hradce, kde chceme bodovat.“