oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko nestačilo na Petřkovice

16.05.2016, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
O P A V A - Vedoucí mužstvo divize se dnes dopoledne popasovalo s rezervou Slezského FC. Byť si naši borci proti favoritovi nevedli vůbec špatně, nakonec prohráli nejtěsnějším možným rozdílem. Rozhodující branku vsítil už ve druhé minutě Burian.
26.kolo, neděle 15.5.2016, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
0:1
Odra Petřkovice Odra Petřkovice
Lasák – Mezera (86. Košárek), Michal Hrabina, Swiech, Čelůstka – Uvíra, Dřizgevič, Pavlíček (46. Musila), Fišer – Rolný – Barteska (70. Korbel). Trenér: Lubomír Hrabina.
 
 
Branka: 2. Burian.
Rozhodčí: Částečka – Koláček, Lysák.
ŽK: Dřizgevič – Buček, Levčík, Staněk.
Diváci: 110

Gól padl poté, co Uvíra dostal balon na paty, soupeř pak vzápětí podnikl rychlý brejk, na jehož konci se objevil Burian a poslal svůj celek do vedení. Zajímavostí je, že šlo o jedinou větší akci Petřkovic, kterou si v průběhu celého zápasu dokázaly vytvořit.

První půle byla jinak vyrovnaná, Opavě ve druhém poločase prospělo pozměnění sestavy. Pavlíčka na hrací ploše nahradil mladý Musil a opavskou hru výrazně oživil. Na 1:1 mohl upravit Barteska, míč po jeho střele ale hostující obránci stačili odkopnout do bezpečí.

V závěru měl na kopačce vyrovnání Dřizgevič, jenže z přímého kopu netrefil branku. „Ve druhém poločase jsme Petřkovice přehrávali, byli jsme více na balonu. Vytvořili jsme si i nějaké možnosti, bohužel bez brankového efektu. Zápasu by spíše slušela remíza,“ konstatoval trenér rezervy Slezského FC Lubomír Hrabina.