oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Třináctka nakonec porazila Hlučín, pomohla druhá půle

17.05.2016, autor Redakce
O P A V A - Velmi náročný zápas před nedávnem sehráli fotbalisté naší třináctky proti Hlučínu. Po poločase byl stav vyrovnaný 5:5. Ve druhé půli se ovšem svěřenci trenéra Martina Kotaly zvedli, vsítili devět branek a nakonec zvítězili 14:5.
24.kolo, neděle 15.5.2016, 10:00
SFC Opava SFC Opava
14:5
Hlučín Hlučín
I. skupina: Martin Frey, Jaromír Blažej, Martin Škrobánek, Dalibor Večerka, Tonda Žižka, Jan Rozsypal, Mikuláš Martiník, Denis Hais, Dominik Plodzieň.
II.skupina: Ondra Sprinz, Lukáš Manderla, Denis Kramář, Tomáš Rataj, Philipp Skront, Šimon Henčl, Radim Hrbáč, Vojta Radoš, Šimon Makovický.
 
 
Branky Opavy: Jaromír Blažej 5, Lukáš Manderla 2, Martin Frey, Denis Hais, Šimon Henčl, Radim Hrbáč, Vojta Radoš, Honza Rozsypal, Dalibor Večerka.

S úvodním dějstvím nemohli být opavští mladíci spokojeni. Našly se totiž herní pasáže, v nichž se Slezský FC nedokázal individuálně a ani kombinačně prosadit. To se negativně odrazilo také na úspěšnosti finální fáze. Některé akce nebyly už v prvopočátku řešeny dobře. Kluci navíc předváděli nezodpovědnou hru, čehož soupeř využil.

p>Ve druhé půli ovšem Opava zabrala, každý hráč zkvalitnil svůj výkon, což se kladně odrazilo na celkovém týmovém herním projevu. Tento poločas talenti SFC zvládli herně i výsledkově a zaslouženě vyhráli.

„Na závěr chci podotknout, že hráči Hlučína byli nepříjemným soupeřem, který vsadil na jednoduše řešené rychlé protiútoky formou dlouhých přihrávek. Hned několikrát to sehráli dobře, čímž ohrožovali naši branku.

My jsme toto derby rozhodli díky zlepšené hře ve druhém poločase, kdy jsme byli schopni z mnoha šancí některé proměnit. Za druhý poločas si kluci zaslouží pochvalu a soupeř taky, protože nám nedal nic zadarmo a bojoval až do konce,“ soudil trenér opavské patnáctky Martin Kotala.