oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Patnáctka prohrála na Slovácku a v Brně

17.05.2016, autor Redakce
O P A V A - Poslední dvojice mistrovských zápasů naší patnáctce nevyšla dle představ. Ve čtvrtek nejdříve podlehla Slovácku na jeho půdě 0:2 a v sobotu body nepřinesl ani výjezd do Brna, kde svěřenci trenéra Radovana Moronga prohráli 2:6.
30.kolo, středa 11.5.2016, 15:00
Slovácko Slovácko
2:0
SFC Opava SFC Opava
 
 

V Uherském Hradišti se Slezanům nakonec nedařilo jen výsledkově, a to navzdory tomu, že s tímto soupeřem mají příznivou bilanci a vzájemná měření sil pravidelně mívají vysokou úroveň.

Slovácko sice v úvodu bylo dominantnější na míči, avšak s postupem času převzala otěže zápasu do rukou Opava, která se více dostávala také do vyložených šancí.

„Tomuto zápasu by více slušel výsledek 3:3, protože utkání se muselo líbit. Branky, které náš tým inkasoval, padly takřka se závěrečným hvizdem rozhodčího. Příčinu vidíme ve snížení koncentrace a špatném rozestavení ve středu hřiště. Hráči oboustranně odvedli velice solidní výkony," komentoval trenér opavské patnáctky Radovan Morong.

Brno U-15 – SFC Opava U-15 6:2 (3:2)

Branky Opavy: 25. Kuča, 30. Katschmarz.

Duel se Zbrojovkou Morongově družině příliš nevyšel, a to především herně v některých úsecích. Úvod opavští mladíci vyloženě nezachytili a po dvaceti minutách Brňané vedli 3:0. Tento stav ovšem paradoxně vlil Opavanům novou krev do žil a do přestávky snížili na 2:3.

„Druhá půle byla jako na houpačce. Výborné momenty střídaly ty horší a při kvalitě vedoucího celku naší soutěže bylo nad naše síly udržet s ním krok až do závěru. V poslední desetiminutovce jsme třikrát inkasovali. K zamyšlení je počet obdržených branek ze standardních situací. Celkem byly čtyři,“ uvedl Radovan Morong.

Za Opavu v obou utkáních nastoupili: Rolný, Ondráček - Goněc, Návrat, Vrána, Hartmann, Celta - Katschmarz, Stuchlík, Dušek, Buga, Ščudla, Šafarčík - Kuča, Janjuš. Trenér: Radovan Morong.