oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko veze z Nových Sadů tři body

23.05.2016, autor Redakce
O P A V A – Fotbalisté naší rezervy vyrazili do Olomouce na půdu Nových sadů a v závěru jim tříbodový přípis do divizní tabulky zajistil Petr Uvíra. Slezský FC zvítězil v poměru 3:2, a to neměl k dispozici ani jednu posilu z áčka. Naopak vypomáhali někteří fotbalisté z devatenáctky.
27.kolo, sobota 21.5.2016, 16:30
Nové Sady Nové Sady
2:3
SFC Opava B SFC Opava B
 
Mosler - Košárek (72. Pavlíček), Češek (75. Němčík), Swiech, Mezera – Kirschner (52. Vrána), Dřizgevič, Rolný, Fišer Uvíra - Korbel. Trenér: Lubomír Hrabina.
 
Branky: 5. Papica, 83. Maliňák – 28. a 90. Uvíra, 57. Vrána.
Rozhodčí: Novák – Řezníček, Zavřel.
ŽK: Kopp, Škoda – Mosler.
Diváci: 93

Hosté přitom prohrávali už od páté minuty, kdy Novosadští zahrávali standardku, na jejímž konci byl Papica a Mosler musel lovit míč ze své brány. Opavu ovšem tato branka nezlomila a její fotbalisté se postupně začali dostávat do správné provozní teploty.

Před půlhodinou hry našel Swiech Uvíru, jenž obešel dva stopery a pokořil brankáře Zbořila. V průběhu sedmapadesáté minuty dostal náš celek do vedení dorostenec Vrána. Levačkou se trefil přesně k tyči.

Domácí sice vyrovnali, ale poslední slovo měli v nastavení Slezané. Dřizgevič zahrál trestný kop a balon do sítě tečoval Uvíra.

„Nehráli jsme špatně, domácí se dostávali k ohrožení naší branky hlavně po standardních situacích, nakonec se jim podařilo i vyrovnat. Myslím si však, že naše vítězství je zasloužené. Těší mě i proto, že jsme nasadili hodně omlazenou sestavu,“ popisoval trenér opavského béčka Lubomír Hrabina.