oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Třináctka prohrála s Vítkovicemi

24.05.2016, autor Redakce
O P A V A – Fotbalisté naší třináctky v dalším mistrovském utkání nestačili na lokálního soupeře z Vítkovic. Po prvním poločase prohrávali 1:2, v tom druhém pak obdrželi další dvě branky a celkově prohráli 2:4. Naše góly zařídil Mikuláš Martiník a Dalibor Večerka.
25.kolo, neděle 22.5.2016, 10:00
SFC Opava SFC Opava
2:4
Vítkovice Vítkovice
I. skupina: Martin Frey, Jaromír Blažej, Jan Jelen, Dalibor Večerka, Martin Škrobanek, Jan Rozsypal, Lukáš Manderla,, Denis Hais, Dominik Plodzieň.
II.skupina: Ondra Sprinz, Lukáš Kollek, Denis Kramář, Tomáš Rataj, Philipp Skront, Šimon Henčl, Radim Hrbáč, Mikuláš Martiník, Vojta Radoš, Šimon Makovický.
 
 
Branky Opavy: Mikuláš Martiník, Dalibor Večerka.

První opavský tým úvodní dějství zvládl dobře, vedl si aktivněji, byl silnější na míči, lépe kombinoval a také si vytvářel zajímavé šance. Bohužel ne všechny se podařilo využít, naopak soupeř na začátku zápasu okamžitě skóroval. Druhému mužstvu se v první půli dařilo méně. Chyběl hlavně potřebný kvalitní pohyb, aktivita, důraz a chuť, která byla na straně Vítkovic.

Druhý poločas se v ledasčem podobal tomu prvnímu. Opava dál neproměňovala gólové šance, kdežto Vítkovičtí zvýšili náskok a skvěle je podpořili brankáři.

„Vítkovice právem patří do silné skupiny v naší lize U-13 sever. Během utkání jsme měli spoustu příležitostí, abychom vyhráli my a ne hráči Vítkovic. Selhali jsme však v produktivitě. Kluci z Vítkovic šli úspěchu v tomto utkání více naproti a jejich bojovnost, odhodlání a chuť po vítězství byla větší a zaslouženě v tomto utkání slavili vítězství,“ konstatoval trenér opavské třináctky Martin Kotala.

„I přesto, že jsme výsledkově utkání nezvládli, tak kluky chválím a vše ještě probereme v kabině na nejbližším tréninku,“ připojil na závěr.