oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Super! Starší dorostenci si poradili se Zbrojovkou

24.05.2016, autor Redakce
O P A V A – Favorizovaná Zbrojovka poražena. Opavští dorostenci udělali další krůček za záchranou v Dorostenecké lize. Skvěle jim vyšel první poločas, ve kterém si vypracovali tříbrankové vedení.
34.kolo, úterý 24.5.2016, 14:00
SFC Opava SFC Opava
5:2
Zbrojovka Brno Zbrojovka Brno
Muczka – Vitoul, Keller, Tesařík, M. Helebrand – Rychlý, Berger, Janetzký (46. Kuzník) – Adamovský (86. Kirschner), A. Helebrand (70. Vrána), Večerek (71. Pavelka). Trenér: Alois Skácel.
 
 
Branky: 18. a 34. A. Helebrand, 27. Adamovský, 23. a 75. z pen. Berger – 31. Kroutil, 53. Růsek.
Rozhodčí: Picmaus – Lálik, Trojan.
ŽK: Kuzník – Šustr.
Diváci: 70

„Vyšel nám vstup do zápasu. Aktivní hrou jsme soupeře zaskočili, nedovolili jsme mu pomalu rozehrát balon,“ řekl trenér Slezanů Alois Skácel.

Skóre otevřel dorážkou Adam Helebrand, pak se krásně z velké dálky trefil kapitán Berger, a když dal gól Adamovský, brankáře Floder byl vystřídán. Brno snížilo, ovšem poslední slovo měl Adam Helebrand.

Po přestávce Zbrojovka začala hrát na rychlé přihrávky, snížila a chtěla s výsledkem něco udělat, to se jí ale nepodařilo. Naopak na 5:2 z penalty upravil Berger.

„Druhý poločas už nám tolik nevyšel. Chyběl nám zraněný Janetzký, ale kluci to díky velké pracovitosti a disciplinovanosti zvládli,“ pochvaloval si Skácel.