oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavská dvanáctka dvakrát vítězná

02.06.2016, autor Redakce
O P A V A – Svěřenci trenéra Radima Malocha z kategorie U-12 mají za sebou dvojici úspěšných mistrovských zápasů na půdě soupeřů. V Šumperku s přehledem zvítězili 21:3, v Uničově pak byl průběh vyrovnanější a rozdíl ve skóre menší. I přesto v poměru 7:5 pro Opavu.
26.kolo, neděle 29.5.2016, 11:30
Šumperk Šumperk
3:21
SFC Opava SFC Opava
 
 
Branky Opavy: Poštulka 5, Katschmarz 4, Petzuch 3, Chládek 3, Hendrych 3, Vala 2, Zavadil 1.

Po výhře na šumperském hřišti mohl kouč opavské dvanáctky pouze chválit. „Od úvodních minut jsme opět byli lepší prakticky ve všech činnostech a vypracovávali si znovu velké množství šancí. Soupeře musím také pochválit, protože i přes velmi nepříznivý výsledek se snažil hrát neustále fotbal a neuchýlil se k nakopávání a betonování, jako některé ostatní týmy,“ mínil Radim Maloch.

Uničov U-12 – SFC Opava U-12 5:7 (4:4)

Branky Opavy: Krömer 3, Poštulka 2, Chládek, Hendrych.

Duel s Uničovem už měl poněkud jiný charakter. Domácí prokázali své kvality a Slezský FC důkladně prověřili. „Uničov byl velmi bojovný a houževnatý soupeř, který nám nedal ani metr hřiště zadarmo. Fotbalovost byla na naší straně, ale zpočátku jsme se moc neuměli srovnat se soupeřem v bojovnosti. Postupem času jsme začali Uničov čím dál více přehrávat, soupeře jsme doslova zamkli před jeho branku, ovšem prokousat se uničovským obranným valem byl problém. Několik šancí jsme si ovšem vytvořili a proměnili. Naše výhra je zasloužená,“ doplnil Radim Maloch.