oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Výborně! Devatenáctka porazila Teplice a je zachráněna

04.06.2016, autor Redakce
O P A V A – Starší dorostenci Slezského FC poslední duel letošní sezony zvládli na jedničku. Opavští si na hřišti za koupalištěm poradili s Teplicemi a díky vítězství si zajistili záchranu v nejvyšší soutěži. Slezané obsadili ve vyrovnané tabulce dorostenecké ligy konečné 14. místo.
36.kolo, sobota 4.6.2016, 11:00
SFC Opava SFC Opava
2:1
Teplice Teplice
Muczka – Vitoul, Keller, Tesařík, M. Helebrand – Berger, Janetzký (76. Kirschner), Rychlý – Adamovský, A. Helebrand (90. Pavelka), Večerek (85. Vrána). Trenér: Alois Skácel.
 
 
Branky: 20. Janetzký, 29. A. Helebrand – 53. Svoboda.
Rozhodčí: Čecháček – Dudek, Vidlička.
ŽK: Hruština, Žitný (oba Teplice).
Diváci: 120

Začátek utkání byl hodně opatrný. Po dvaceti minutách hry se však domácí dočkali úvodní trefy. Kapitán Opavy Berger rozehrál roh na zadní tyč, k míči se probil Janetzký a hlavičkou poslal Slezany do vedení.

Na opačné straně zahrozil Kalivoda, jenž se po krátkém obléhání opavské brány dostal k odraženému míči, jeho rána z voleje ale skončila těsně nad bránou. Pak udeřilo znovu. Janetzký vybojoval balon, předal jej doprava Vitoulovi, jenž do ohně naservíroval prudký centr a dobíhající Adam Helebrand balon zblízka poslal do sítě – 2:0.

Opavští byli na koni a mohli přidat třetí gól. Keller nakopl míč do teplické šestnáctky, jeden z hostujících beků zazmatkoval při zpracování a Rychlý jej obral o balon. Ve vápně si dovolil ještě jednu kličku, díky které se zbavil dalšího obránce, jenže sám před gólmanem Němečkem vypálil slabě a jen doprostřed brány.

Po změně stran ale chyboval naopak Keller. V nebezpečném prostoru ztratil míč, hostující Svoboda se ocitl sám před gólmanem, kterého si položil na zem, a poslal balon do opuštěné svatyně Opavy – 2:1.

Domácí se po inkasované brance zatáhli a vystrkovali růžky hlavně z rychlých brejků. Definitivní pojistku mohl přidat po standardce Bergra obránce Tesařík, jeho hlavička však zazvonila jen na břevno.