oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavská třináctka otočila zápas s Uničovem

04.06.2016, autor Redakce
O P A V A – Husarský kousek se povedl fotbalistům naší třináctky, kteří v posledním mistrovském zápase letošní sezony narazili venku na uničovský celek. Byť po prvním poločase prohrávali 0:2, zápas nevzdali a ve druhé půli otočili na 8:3 ve svůj prospěch.
15.kolo, úterý 31.5.2016, 15:00
Uničov Uničov
3:8
SFC Opava SFC Opava
 
I. skupina: Martin Frey, Mikuláš Martiník, Šimon Makovický, Jan Jelen, Tonda Žižka, Martin Škrobánek, Denis Hais, Sebastian Pejša, Dominik Plodzieň.
II. skupina: Philipp Skront, Lukáš Manderla, Lukáš Kollek, Tomáš Rataj, Vojta Radoš, Šimon Henčl, Radim Hrbáč, Vojta Petzuch, Štěpán Vícha. Trenér: Martin Kotala.
 
Branky Opavy: Jan Jelen 2, Tomáš Rataj 2, Lukáš Kollek, Šimon Makovický, Vojta Petzuch, Vojta Radoš.

Také Uničov podobně jako další týmy z Hané si zakládal na důrazné a zarputilé defenzivní činnosti všech hráčů. Potom, co získal míč, přešel do protiútoků, jež se snažil jednoduše a rychle zakončit. Během prvního poločasu měli hosté s Uničovem značné problémy. Domácí hráli organizovaně, oplývali dostatkem fyzických sil a Slezský FC navíc zahazoval brankové šance.

„O přestávce byl čas na zhodnocení první půle. Řekli jsme si, co bychom chtěli hrát v té druhé. Kluci to přenesli na hřiště, zlepšili pohyb a k tomu přidali vyšší kvalitu v kombinaci s lepší finální fází a prosadili se i gólově. Ve druhém poločase tak už domácí hráči nebyli schopní praktikovat to co v prvním poločase. Na naší straně byla i herní kvalita. Nad soupeřem jsme navíc po celý druhý poločas měli převahu,“ komentoval trenér opavské třináctky Martin Kotala a ještě dodal:

„Kluci zaslouží pochvalu, protože to nebylo lehké utkání a domácí byli nepříjemným protivníkem. Jsem rád, že nám pomohli Sebastian Pejša a Vojta Petzuch z U-12, kteří byli platnými hráči. I oni mají svůj podíl na tomto vítězství.“