oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko přivezlo tři body z Nového Jičína a v divizi je zachráněno

05.06.2016, autor Redakce
O P A V A – Velmi spokojený může být trenér naší divizní rezervy Lubomír Hrabina po posledním utkání v Novém Jičíně. Do hry mohl nasadit trojici hráčů z áčka – Nemanju Kuzmanoviče a Václavy Jurečku s Mozolem. Jeho svěřenci zvítězili v poměru 2:1 a s definitivní platností si tuto soutěž zahrají i v dalším ročníku.
29.kolo, sobota 4.6.2016, 16:30
Nový Jičín Nový Jičín
1:2
SFC Opava B SFC Opava B
 
Lasák – Košárek, Michal Hrabina, Swiech, Mezera – Uvíra (74. Češek), Dřizgevič, Mozol, Fišer (86. Korbel) – Kuzmanovič – Jurečka. Trenér: Lubomír Hrabina.
 
Branky: 54. Hrubý – 20. a 47. Jurečka.
Rozhodčí: Kondler – Polanský, Kološ.
ŽK: Lokša – Swiech.
Diváci: 115

Opavští borci si středeční prohrou ve Slavičíně značně zkomplikovali situaci a chtěli-li mít jistotu záchrany, museli na novojičínském trávníku vyhrát. Tento úkol se začal naplňovat ve dvacáté minutě. Pomocník z prvního týmu Jurečka si naběhl na Dřizgevičovu přihrávku za obranu a střelou na zadní tyč rozepsal gólový účet zápasu.

Nedlouho předtím se hlavičkou mohl prosadit také Michal Hrabina. Opava navýšila rozdíl ve skóre zkraje druhé půle. Jurečka převzal další ideální pas, prošel mezi stopery a gólmanu Šromovi nedal šanci. Domácí se pak zmohli pouze na snížení zásluhou Hrubého, jenž dopravil do sítě odražený balon.

„Měli jsme míč častěji na kopačkách a domácí jsme do žádných velkých šancí nepouštěli. Hráči Jičína se snažili o vyrovnání, hrozili hlavně ze standardních situací, ty se nám dařilo eliminovat. Myslím si, že naše vítězství bylo zasloužené,“ komentoval kouč opavského béčka Lubomír Hrabina.