oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opavská patnáctka dvakrát vítězná

07.06.2016, autor Redakce
O P A V A – Poslední dva mistrovské zápasy pro fotbalisty naší patnáctky dopadly vítězně. Svěřenci trenérů Radovana Moronga, Aleše Rozsypala a Reného Rádka na závěr sezony porazili nejprve Karvinou 3:1 a poté si v poměru 3:2 poradili také s Jihlavou.
33.kolo, středa 1.6.2016, 11:00
SFC Opava SFC Opava
3:1
Karviná Karviná
Ondráček – Vrána, Stuchlík, Hartmann, Celta, Goněc, Návrat – Katschmarz, Dušek, Gorčica, Buga, Tománek, Šafarčík, Matějíček – Kuča, Janjuš, Krajíček. Trenéři: Radovan Morong, Aleš Rozsypal a René Rádek.
 
 
Branky Opavy: 21. a 52. Janjuš, 39. Krajíček.

Prvně zmíněný soupeř potvrdil výkonnostní vzestup v průběhu jarní části a hlavně díky soubojovému chování a přímočaré hře nepříjemně kousal. „Hrál se otevřený fotbal s příležitostmi na obou stranách. Náš tým ovšem plnil dané úkoly a cíle, s nimiž jsme do utkání šli a zaslouženě jsme vyhráli,“ uvedl jeden z koučů opavské patnáctky Radovan Moronga a dále se věnoval střetnutí s Jihlavou, které bylo pro hráče poslední v kategorii žáků.

SFC Opava U 15 – Jihlava U 15 3:2 (2:1)

Branky Opavy: 2. a 33. Katschmarz, 50. Kuča.

V uplynulých dvou ročnících protivníka z Vysočiny Opava nedokázala porazit, přestože výkonnostně a dovednostně byli fotbalisté obou mužstev na stejné úrovni. „Musím konstatovat, že náš výkon měl velmi slušné parametry a předvedené hra většiny hráčů se musela líbit. Byla to hezká tečka za dvouletým cyklem ročníku 2001. Touto cestou bychom chtěli poděkovat klukům, rodičům a rodinným příslušníkům za spolupráci a popřáli vše nejlepší v osobním i profesním životě,“ popřál nejen za sebe ale i kolegy Aleše Rozsypala a Reného Rádka trenér kategorie U-15 Radovan Morong.