oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opava dvakrát porazila Žilinu

02.07.2016, autor Redakce | Foto: Deník / František Géla
CHLEBIČOV – Během tří hodin sehráli opavští fotbalisté dva přípravné duely s rezervním týmem Žiliny. V tom prvním dali Slovákům devítku, hattrickem se blýskl Tomáš Smola, dvě branky si na konto připsal Václav Jurečka. Ve druhém zvítězili Slezané 2:1.
příp., sobota 2.7.2016, 10:00
SFC Opava SFC Opava
9:0
Žilina B Žilina B
Fendrich (70. Muczka) – Pospěch, Radić, Žídek, Čelůstka – Schaffartzik, Jursa, Zapalač – Kuzmanovič (59. Fišer), Smola (62. A. Helebrand), Jurečka (62. Berger). Trenér: Roman Skuhravý.
 
 
Branky: 18. Jurečka, 30. Smola, 35. Smola, 39. Smola, 45. Jurečka, 47. Čelůstka, 53. Zapalač (penalta), 62. Fišer, 81. A. Helebrand. Rozhodčí: Proske – Kotík, Dudek. Diváků: 103.
Diváci: 103

Nové akvizici Tomáši Smolovi stačilo k hattricku devět minut. Opava v úvodním duelu jasně kralovala. V poločase vedla 5:0, po přestávce přidala další čtyři branky. Do odvety poslal trenér Roman Skuhravý méně zkušenější sestavu. Ta se na vítězství nadřela.

„Důležité je, aby věci z tréninků byly vidět v zápase. To se nám dařilo. Deset dní přípravy hodnotím pozitivně,“ řekl trenér Roman Skuhravý. „Obě utkání kluci odpracovali. Byla to pro nás výborná kondiční prověrka. Do prvního zápasu nastoupila zkušenější sestava, která si vytvořila náskok a zápas byl pro ni lehčí. Druhá jedenáctka už takovou to zkušeností neoplývala, i proto jí utkání stálo daleko více sil. Po zápase byli hráči daleko unavenější,“ zakončil kouč.

Druhý zápas byl vyrovnanější. Opava se nemohla prosadit, první branku vstřelila až tři minuty před poločasem zásluhou Gebauera. Šošoni vyrovnali, ovšem z vítězství se nakonec radovali svěřenci Romana Skuhravého, kterým výhru trefil Grussmann.

Bližší informace k druhému utkání naleznete zde.