oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC na úvod soustředění rozstřílel Mohelnici

13.07.2016, autor Redakce | FOTO: Deník / Petr Dušek
O P A V A – Fotbalisté Slezského FC jsou aktuálně na soustředění ve Švamlově mlýně a v jeho rámci nyní změřili síly s třetiligovou Mohelnicí. Opavští podali slušný výkon a zvítězili rozdílem třídy 5:0.
příp., středa 13.7.2016, 16:00
SFC Opava SFC Opava
5:0
Mohelnice Mohelnice
I. poločas: Lasák – Pospěch, Simerský, Radić, M. Helebrand – Schaffartzik, Grussmann, Jurečka, Zapalač – Smola, Kuzmanovič.
II. poločas: Lasák – M. Helebrand, Radić, Žídek – Jursa – Pospěch, Janetzký – Kuzmanovič (59. Grussmann) – Machálek, Jurečka. Trenér: Roman Skuhravý.
 
 
Branky: 39. Janetzký, 48. Žídek, 56. Kuzmanovič, 61. Jurečka, 78. Machálek.
Rozhodčí: Kotala.

Dlouho to přitom nevypadalo na gólové hody. Do první zajímavé příležitosti se totiž probil Bača, ale opavský gólman Lasák byl připraven a střelu mohelnického fotbalisty vyrazil na roh.

Po půlhodině hry upaloval Janetzký sám na brankáře, jenže míč si v rozhodující moment příliš ukopl. Chuť si spravil hned vzápětí, kdy jej našel Zapalač a talentovaný středopolař Slezského FC dloubl gólmana.

Opavští se postupem času zlepšovali a přicházely i slibné šance. Srbský obránce Radić dokonce orazítkoval tyč. Další góly přidala Opava po změně stran, kdy nejprve zvýšil na 2:0 přesnou hlavičkou Žídek a krátce nato se trefil Kuzmanovič.

Slezané byli při chuti a nasázeli ještě dvě branky. V 61. minutě se prosadil Jurečka a zhruba čtvrthodinu před koncem uzavřel střelecký účet zápasu Machálek, jenž upravil skóre na konečných 5:0.

„Z utkání jsem měl mírné obavy. Měli jsme totiž náročný den a na dopoledním tréninku jsem viděl, že jsou kluci unaveni. Byl to ale dobře odmakaný zápas. V naší hře byly vidět mechanismy, které děláme. Šlo vidět, že to kluky baví, což je pro mě důležité,“ řekl opavský kouč Roman Skuhravý.

„Jsem překvapený, jakým způsobem jdeme nahoru, ale nepřeceňuji to. Jak jsme na tom doopravdy, ukáže až mistrovský zápas,“ dodal trenér Slezského FC.

Další přípravný zápas odehrají opavští fotbalisté na stejném trávníku v sobotu 16. července od 11 hodin proti Otrokovicím.