oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Na závěr přípravy vysoká výhra. Opava smetla Vítkovice

24.07.2016, autor Redakce | Foto: Deník / František Géla
O P A V A – Opavští fotbalisté za sebou mají poslední test v přípravě. V Kobeřicích změřili síly se svým nedalekým rivalem z Vítkovic, kterého jasně přehráli a zvítězili rozdílem třídy v poměru 5:0.
příp., neděle 24.7.2016, 17:00
SFC Opava SFC Opava
5:0
Vítkovice Vítkovice
Fendrich – Pospěch, Simerský, Žídek (46. Radić), Čelůstka (46. Matěj Hrabina) – Grussmann (70. Helebrand), Jursa, Schaffartzik, Zapalač (70. Kuzmanović) – Kuzmanovič (46. Jurečka), Smola (46. Janetzký). Trenér: Roman Skuhravý.
 
Kostolanský (67. Ognyjanov) – Cverna, Mikula, Hruzík, Prajza (67. Gregáň) – Jurča (46. Myšinský), Demeter, Vaněk, Hlavsa – Kraut (61. Molnár), Kovařík. Trenér: Roman West.
 
Branky: 40. Schaffartzik, 44. Žídek, 46. a 78. Jurečka, 84. Kuzmanovič.
Rozhodčí: Proske – Kotík, Kotala.
ŽK: Smola – Mikula.

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný, nicméně tempo hry bylo i navzdory panujícímu vedru vysoké. Postupem času začali Opavští utahovat šrouby a Vítkovice měly problémy. Slezský FC se poprvé prosadil krátce před koncem první půle, kdy penaltu nadvakrát proměnil Schaffartzik.

Vzápětí přišel na řadu parádní fotbalový moment, kdy si opavský obránce Žídek všiml, že vítkovický gólman Kostolanský stojí daleko od brány, a parádní střelou z vlastní poloviny hřiště jej překonal – 2:0.

Hned na startu druhého poločasu přidala Opava další gól, který měl na svědomí Jurečka. Poté se do náznaků zajímavých šancí dostal také ostravský celek, ale Fendrich byl vždy připraven. Slezané hráli výtečně a po rychlém brejku přidal štírek Jurečka svůj druhý zásah – 4:0.

Výběr trenéra Skuhravého kontroloval luxusní čtyřbrankový náskok a opavské fanoušky potěšil šest minut před koncem Kuzmanović, jenž na polovině hřiště udržel balon, upaloval sám na gólmana, kterého si efektně položil, a upravil na konečných 5:0 pro Opavu.