oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sezona je tady! Slezský FC vyráží do Olomouce

04.08.2016, autor Redakce
Opava – Těžký vstup do dalšího ročníku Fotbalové národní ligy čeká na fotbalisty Slezského FC. Program nové sezony otevře jejich duel s olomouckou Sigmou. Zápas na Andrově stadionu proběhne v pátek 5. srpna od 18 hodin.
1.kolo, pátek 5.8.2016, 18:00
Olomouc Olomouc
1:1
SFC Opava SFC Opava
Buchta – Hála, Škerle, Radaković, Vepřek – Petr (72. Zahradníček), Houska, Sladký, Plšek, Falta – Vašíček (76. Chorý).
 
Fendrich – Simerský, Pospěch, Žídek, Čelustka – Grussmann (65. Janetzký), Jursa (72. Hrabina), Schaffartzik, Zapalač – Kuzmanović, Smola (87. Jurečka).
 
Branky: 7. Plšek – 79. Schaffartzik (pen.)
Rozhodčí: Julínek – Hrabovský, Flimmel.
ŽK: Houska, Hála, Škerle – Schaffartzik, Pospěch, Čelustka, Smola.
Diváci: 3081
Diváci: 3081
+15+15+15

Domáci zahájili utkání s velkou chutí a už po pár minutých hry slavili první branku nového ročníku Fotbalové národní ligy. Po centru z pravé strany se o ni postaral Jakub Plšek, na jehož umístěnou hlavičku Fendrich nemohl dosáhnout. Hanáci byli i v dalších minutách mírně lepším celkem, k dalšímu vážnějšímu ohrožení opavské svatyně se ale nedokázali probojovat.

Až ve třiadvacáté minutě mohl navýšit vedení Vašíček, na centr z pravého křídla ale nedosáhl, a tak míč jen lehce lízl, mezi tři tyče jej však neusměrnil. Po půl hodině hry se začali dít věci také na druhé straně hřiště. První vážnější možnost si připravil Jursa, jehož hlavička skončila těsně nad brankou Buchty. Pár minut před poločasem zahodil Slezský FC obrovskou příležitost. V šestnáctce šli do souboje Kuzmanović s Buchtou, přičemž úspěšnější byl opavský útočník. Naneštěstí pro hosty na brankové čáře míč vykopl Hála.

Prakticky celý druhý poločas se hrál na jednu branku. Možná trochu nečekaně se jednalo o tu za zády Miloše Buchty, který musel většinu času být v pohotovosti. Rozvlnit síť za domácím gólmanem mohl už chvíli po startu druhé půle Čelustka, jehož projektil těsně minul branku Sigmy. Pro Hanáky ani tato šance soupeře nebyla dostatečným varováním a už o chvíli později přišla další akce Opavy. Kapitán hostů Pospěch sám před domácím strážcem branky odmítl srovnat a přestřelil.

Tak dlouho si domácí fotbalisté zahrávali, až nakonec přišla zasloužená odměna pro bojující mužstvo Opavy. Smola pláchl svému strážci Škerlemu, který jej ale v šestnáctce posunul k zemi. Hlavní sudí neváhal a foukl pokutový kop. K jeho exekuci se postavil Jan Schaffartzik, jenž v těžké situaci zachoval chladnou hlavu a poslal míč bezpečně mezi tři tyče. Hosté byli rázem nabuzení a na branku Olomouce se valili s jedním útokem za druhým. V nastavení pak ještě obléhali domácí šestnáctku, ovšem i přes velkou snahu a tlak již neskórovali.

Opavští si tak na úvod nového ročníku připsali v těžkém utkání na Hané cenný bod.