oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko začalo porážkou, neuspělo v Hranicích

07.08.2016, autor Redakce
Hranice na Moravě – Fotbalisté opavského béčka vstoupili do nové divizní sezony na hřišti Hranic. První zápas se jim ovšem příliš nevydařil. Hosté byli horší ve všech herních činnostech, výkon nevylepšily ani posily z druholigového áčka. Nakonec z toho byla porážka v poměru 1:4.
1.kolo, sobota 6.8.2016, 17:00
Hranice Hranice
4:1
SFC Opava B SFC Opava B
 
Godula – M. Helebrand, Metelka, Farský, Krivčík – Adamovský, Berger, A. Helebrand (46. Uvíra), M. Hrabina (54. Mezera) – Mozol – Jurečka (73. Pavelka). Trenér: Lubomír Hrabina.
 
Branky: 16. Kalous, 34. Širůček, 51. Nehyba, 69. Ferenc – 60. Adamovský.
Rozhodčí: Bernatík – Kozubík, Gloser.
ŽK: Sobek – M. Helebrand, Farský, Berger, Adamovský.
Diváci: 120

Příprava přitom rezervě vyšla, realita v divizi však byla minimálně v úvodním utkání úplně jiná. I když kouč Lubomír Hrabina upozorňoval své svěřence na to, že soupeř bude nebezpečný právě při standardních situacích, první dva hranické góly padly právě z nich.

Hranice si jinak vůbec nic nevytvořily. O přestávce přišla změna. Trenér se Adama Helebranda rozhodl nahradit Petrem Uvírou, který hru Slezanů rozhýbal. Stále však přicházely chyby. Jednu z nich domácí potrestali a v jednapadesáté minutě Opava prohrávala už 0:3.

Za hosty nakonec snížil Adamovský, ale Hraničtí se dokázali prosadit ještě jednou. „Směrem dopředu jsme byli jaloví. Chyběla nám agresivita, prohrávali jsme osobní souboje a u všeho jsme byli pozdě,“ vyjmenoval hlavní důvody prohry kouč opavské rezervy Lubomír Hrabina.