oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka vstoupila do soutěže vítězně, zdolala Jihlavu

10.08.2016, autor Redakce
Opava – V prvním mistrovském utkání nové sezony narazili svěřenci trenéra Lukáše Černína na Jihlavu. I když na začátku zápasu tým z Vysočiny domácí zaskočil aktivní a agresivní hrou, opavští borci nakonec vsítili dvě branky a došli si pro vítězství v poměru 2:0.
1.kolo, sobota 6.8.2016, 12:00
SFC Opava SFC Opava
2:0
Jihlava Jihlava
Vyklický – Fusek, Souček, Š. Harazim, Blažej – Anděl – V. Harasim (70. Kostera), Darmovzal, Koschatzký (67. Nosál), Elbel (70. Bartusek) – Čonka (72. Mikuš). Trenér: Lukáš Černín.
 
 
Branky: Čonka, V. Harasim.

Hosté byli nebezpeční především ze standardních situací. Z jedné takové také přišla jedna, pro náš celek naštěstí, zmařená gólová příležitost. V dalších minutách se mladí Slezané začali čím dál tím více osmělovat a jediným střelcem první půle byl Čonka, jenž se nejlépe orientoval při závaru před jihlavskou svatyní.

Ve druhé půli Slezský FC dokázal zahustit střed hřiště, díky čemuž se povedlo eliminovat brejkové hráče Jihlavy. Vysočina se s tím nedokázala popasovat, otevírala obranu, což potrestal přesně střílející V. Harasim.

„S výsledkem určitě můžeme být spokojeni. Navíc jsme předvedli zodpovědný výkon, na který bychom chtěli navázat i v příštích zápasech,“ hodnotil utkání trenér opavské sedmnáctky Lukáš Černín.