oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka začala vítězně, na úvod sezony porazila Jihlavu

12.08.2016, autor Redakce
Opava – Mladí fotbalisté opavské šestnáctky mají za sebou úspěšný vstup do nového ročníku soutěže. Hned na úvod se střetli s Jihlavou. Byť gólem už z páté minuty prohrávali, skóre nakonec otočili a celkově zvítězili 4:2.
1.kolo, sobota 6.8.2016, 14:00
SFC Opava SFC Opava
4:2
Jihlava Jihlava
Ondráček – Goněc, Stuchlík, Hartmann, Celta – Tománek, Vrána, Gorčica, Katschmarz – Janjuš, Kuča. Trenér: Radomír Hlaváč.

 
 
Branky Opavy: Janjuš 2, Vrána, Kuča.

Trenér opavského výběru Radomír Hlaváč si vážil hlavně toho, že jeho svěřenci za nepříznivého stavu nezpanikařili a zůstali u herního projevu, jakým se chtějí prezentovat.

„Snažili jsme se soupeře napadat už při rozehrávce před jeho brankou, získávat míče a zakončit co nejvíce akcí. Z toho jsme také vytěžili herní převahu a dva vstřelené góly. Ve druhém poločase se hra vyrovnala, ale i přesto jsme byli dominantnější na míči, a vsítili další dva góly,“ komentoval trenér opavské šestnáctky.

„Z vítězství máme radost o to více, že jsme jej dosáhli po dobrém výkonu, což je pro nás v této fázi to nejdůležitější. Kluky chválíme za předvedenou hru, kde byla vidět týmovost podpořená individuálními výkony, u některých nadprůměrnými,“ dodal ještě.