oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka úvodní test zvládla, doma porazila Mladou Boleslav

13.08.2016, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
Opava – Devatenáctka Slezského FC své úvodní vystoupení v nové sezoně zvládla, když na hřišti za koupalištěm smetla rozdílem tří branek Mladou Boleslav. Základ vítězství položil dvěma krásnými góly v první půli Vrána, po změně stran dal opavské výhře definitivní razítko Socha.
1.kolo, sobota 13.8.2016, 14:00
SFC Opava SFC Opava
3:0
Mladá Boleslav Mladá Boleslav
Mosler – Hájek, Keller, Štefka, Musila (66. Kolísek) – Rychlý – Vrána (76. Veselý), Dybal, Kuzník (87. Hluchý), Socha (85. Stošek) – Hartmann (76. Fusek). Trenér: Alois Skácel.
 
 
Branky: 16. a 39. Vrána, 62. Socha.
Rozhodčí: Silný – Pospíšil, Zaoral.
ŽK: Kolísek, Štefka, Rychlý (všichni Opava).
Diváci: 100

Slezané začali aktivně a už v 16. minutě se radovali z úvodní trefy. Kuzník krásně vysunul Vránu a ten nádherně dloubl míč kolem vyběhnuvšího brankáře do sítě – 1:0.

Po půlhodině hry nejprve Opavští přežili dvě šance Nováka. Ten nejprve ze slibné pozice vypálil nad bránu a vzápětí si jeho hlavičku z malého vápna pohlídal domácí gólman Mosler. Pak to přišlo. Vrána dostal další výbornou přihrávku a bez potíží zvýšil na 2:0.

Ve druhé půli omladina Slezského FC přidala třetí zásah. Socha si zpracoval na hranici šestnáctky balon, posunul si jej do středu pole a parádním obstřelem překonal Zemana. Pak ještě Opava přečkala bez úhony tutovku Klímy a mohla slavit.

„Mladá Boleslav přijela s kvalitou, ale mě potěšil náš výkon. Kluci hráli disciplinovaně, dali do toho všechno. Museli jsme pár kluků střídat, protože se opravdu vyšťavili. Co mě potěšilo ještě víc, byly ty nádherné branky. Kluci to udělali krásně, byla tam kvalita,“ pochvaloval si opavský kouč Alois Skácel.

„Jsem rád, že jsme soupeře kromě jedné hlavičky v prvním poločase do vyložené šance nepustili. Na to, že to byl první společný mistrovský zápas, si myslím, že to kluci zvládli,“ doplnil jedním dechem.

Zkušený odborník znovu pracuje prakticky s celým novým týmem. Jak je to složité? „Je to vždycky těžké. Záleží na klucích, jak chtějí. A zatím všichni chtějí,“ uzavřel s úsměvem.