oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Konečně doma! Slezský FC čeká derby, dorazí Valcíři

12.08.2016, autor Redakce
Opava – Už se to blíží, domácí premiéra Slezského FC je na řadě už v sobotu 13. srpna od 18 hodin v Městských sadech. Soupeřem výběru trenéra Romana Skuhravého bude mužstvo Frýdku-Místku, kterému má Opava co vracet.
2.kolo, sobota 13.8.2016, 18:00
SFC Opava SFC Opava
4:2
Frýdek-Místek Frýdek-Místek
Fendrich – Pospěch, Simerský, Žídek, Čelůstka – Schaffartzik – Grussmann (71. Janetzký), Jursa (76. Mozol), Zapalač – Kuzmanović, Smola (89. Jurečka). Trenér: Roman Skuhravý.
 
Mihálek – Švrček, Literák, Klabník, Petrović – Hykel, Šichor (69. Ruml), Šumský, Willwéber, Nworah (69. Slaninka) – Vyskočil (80. Krčula). Trenér: Miroslav Nemec.
 
Branky: 14. Pospěch, 42. Smola, 58. Schaffartzik, 74. Janetzký – 10. Šichor, 44. Šumský.
Rozhodčí: Marek – Polák, Podaný.
ŽK: Zapalač – Vyskočil, Nworah, Literák, Mihálek.
Diváci: 2122
+12+12+12

Hned v úvodu se do slibné příležitosti probil srbský útočník v opavském dresu Kuzmanović, ale svou přízemní ranou těsně minul levou tyč. Vzápětí přišel pro domácí šok. Fendrichovi se poté nepovedl odkop, míč uzmuli hosté a ihned šli do zakončení. Střelu Vyskočila ještě opavský brankář zlikvidoval, ale na následnou dorážku Šichora byl krátký a Valcíři vedli.

Odpověď Slezského FC na sebe nenechala dlouho čekat. Hned čtyři minuty později totiž Jursa poslal u levé lajny na párek Švrčka, poslal do vápna ostrý centr, Grussmannovi střela sice nesedla, ale přes Kuzmanoviće se míč dostal až k Pospěchovi a ten propálil Mihálka – 1:1.

Opavští začali tlačit, jenže Pospěchovi v dobré pozici ustřelil míč Grussmann. Pak Čelůstka poslal nadýchaný centr Kuzmanovicóvi, ale jeho hlavička těsně minula pravou tyč. Srbské útočné kladivo se po půlhodině hry dostalo do další gólovky. Po nádherném pasu Zapalače hlavičkoval do poloprázdné brány, na brankové čáře však na poslední chvíli zasáhl Klabník a odpálil míč na roh.

Ve 42. minutě opavské tribuny vybuchly nadšením. Z přímého kopu Jursa zakroutil míč ke Smolovi, který se položil do skluzu a špičkou nohy nasměroval míč přesně k tyči – 2:1. Těsně před koncem první půle zmrazil stadion v Městských sadech Šumský, jenž nechytatelnou bombou do levého horního růžku nedal Fendrichovi šanci, a srovnal.

Hned na startu druhé půle mohl Slezskému FC vrátit vedení Kuzmanović, ale nebylo mu zkrátka souzeno. Z přímého kopu totiž orazítkoval jen tyč. Pak Žídkův nákop spadl na roh šestnáctky, kde Mihálek povalil Pospěcha a rozhodčí ukázal na penaltový puntík. Míč si vzal jako tradičně Schaffartzik a bez potíží vrátil Opavě vedení.

Slezané byli při chuti. Další slibnou příležitost měl Jursa, jeho střelu z voleje ale zpacifikoval Mihálek. Po dlouhé době se ozvali také Valcíři, únik Hykela však gólem neskončil. V 71. minutě poslal opavský kouč Skuhravý na hřiště Jakuba Janetzkého, ten se mu za důvěru odvděčil gólovou tečkou za krásnou akcí a Opava šla do dvoubrankového trháku – 4:2. Stadion se bavil dobrým fotbalem a Slezský FC mohl oslavit první výhru v letošní sezoně.