oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Rezerva má bod, remizovala s Jeseníkem

15.08.2016, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
Opava – Minulé divizní kolo v Hranicích se opavskému béčku příliš nepovedlo. Nyní se rezerva Slezského FC utkala s nováčkem z Jeseníku. Slezané se sice byli schopni prosazovat do šancí, ty se však potom nedařilo proměňovat. Utkání nakonec dospělo k remíze 1:1.
2.kolo, neděle 14.8.2016, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
1:1
FK Jeseník FK Jeseník
Godula – Vitoul (85. A. Helebrand), M. Helebrand, Dřizgevič, Matěj Hrabina – Metelka – Mezera (60. Večerek), Gebauer, Uvíra – Adamovský, Machálek (78. Pavelka). Trenér: Lubomír Hrabina.
 
 
Branky: 28. M. Helebrand – 8. Plhák.
Rozhodčí: Kulička – Jan Koláček, Josef Koláček.
ŽK: Metelka, Mezera, Večerek – Macura, Minka, Woitek.
Diváci: 120

Opavská rezerva poprvé inkasovala v průběhu osmé minuty, kdy se po hloupé chybě trefil Plhák. Slezskému FC se povedlo vyrovnat nedlouho před půlhodinou hry. Rohový kop Matěje Hrabiny přetavil v gól jiný Matěj v opavské sestavě – Helebrand.

Rozhodnutí bylo doslova na spadnutí. Uvíra však své dvě čisté gólovky neproměnil a Metelka pak na brankové čáře trefil stojícího Machálka.

„Vyhrála devatenáctka i áčko, chtěli jsme je napodobit, bohužel se nám to nepovedlo. Doplatili jsme na špatnou koncovku. Náš výkon byl lepší než v Hranicích, ale když neproměníte šance, nemůžete vyhrát,“ komentoval asistent opavského béčka František Metelka.