oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Čtrnáctka remizovala na Baníku

16.08.2016, autor Redakce
Opava – Fotbalisté opavské čtrnáctky vstoupili do mistrovské soutěže těžkým zápasem na půdě ostravského Baníku. Vyrovnané utkání nakonec dospělo k remíze 1:1. Jediný přesný zásah mladíků Slezského FC šel na vrub Kramáře.
2.kolo, sobota 13.8.2016, 11:45
Ostrava Ostrava
1:1
SFC Opava SFC Opava
 
Makovický – Hrbáč, Henčl, Kollek, Žižka (36. Skront) – Škrobánek (36. Jelen), Rataj, Večerka, Kramář (60. Hais) – Blažej (36. Manderla), Sprinz. Trenér: Radovan Morong.
 
Branka Opavy: 45. Kramář

Začátek byl oboustranně opatrný, přesto na míči byli více domácí. Hra se ale s postupem času vyrovnávala a opaští borci hrozili hlavně z křídelních prostor. Bezbranková remíza v poločase odpovídá průběhu, jelikož ani jedno z mužstev nedokázalo proměňovat své šance.

„Do druhé půle jsme vstoupili velice dobře a jednobrankové vedení bylo vyústěním soustavného tlaku. Další dvě nevyužité šance nás mrzí z pohledu možnosti navýšení skóre,“ komentoval trenér opavské čtrnáctky Radovan Morong.

„Po této dvacetiminutovce začal být Baník aktivnější, přehrával nás kombinačně a v soubojovém chování měl v mnoha případech navrch. I přesto jsme byli nebezpeční z brejkových situací, ale řešení ve finální fázi nemělo patřičnou kvalitu. V závěru nás zachránila branková konstrukce. Vzhledem k vývoji utkání si myslím, že je remíza spravedlivým výsledkem,“ doplnil Morong na závěr.