oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC míří na jih Moravy, prověří jej Znojmo

18.08.2016, autor Redakce
Opava – Fotbalisty opavského áčka čeká výjezd na nepříliš oblíbenou půdu Znojma. Oba soupeři mají po dvou kolech na kontě shodně čtyři body a také skóre je podobné. U Jihomoravanů to je 6:3, zatímco Opava vstřelila o jeden gól méně. Dá se tedy očekávat vyrovnaná bitva, která startuje v pátek 19. srpna od 18:30.
3.kolo, pátek 19.8.2016, 18:30
1. SC Znojmo FK 1. SC Znojmo FK
0:3
SFC Opava SFC Opava
Doleček – Čereda, Svozil, Odehnal, Helísek – Šumbera (73. Nepožitek), Motal, Javůrek (64. Holub), Njire (64. Urbančok) – Ledecký, Rybička.
 
Fendrich – Simerský, Pospěch (58. Hrabina), Žídek, Čelůstka – Grussmann (76. Janetzký), Jursa, Schaffartzik, Zapalač – Kuzmanović (87. Jurečka), Smola.
 
Branky: 23. Schaffartzik, 60. Smola, 86. Janetzký.
Rozhodčí: Ginzel – Kříž, Vodrážka.
ŽK: Šumbera, Odehnal – Fendrich.
Diváci: 1 374.

Diváci: 1374
+14+14+14

Už po dvou minutách dostal dobrý pas do běhu Kuzmanović a po jeho přihrávce protáhl domácího brankáře Dolečka tvrdou přízemní střelou opavský záložník Jursa. Na druhé straně to smrdělo po rychlém brejku, který zakončil Njire. Jeho ránu na poslední chvíli zblokoval na roh Zapalač.

Docela svižný pokračoval i nadále. Po centru na zadní tyč zůstal na chvíli volný domácí Ledecký, z ostrého úhlu však napálil jen boční síť opavské brány. Blízko úvodního gólu byla hned vzápětí Opava. Zapalač cpal do vápna ostrý střílený centr, kterým hledal Smolu, ale ten v obtížné pozici a skluzem přestřelil.

Pak unikal sám na Fendricha Ledecký, opavský gólman jej poslal k zemi a za svůj zákrok viděl žlutou kartu. Následovala standardka znojemského týmu, po které orazítkoval břevno Svozil. Opavští horké chvilky přežili a následně sami udeřili.

Prakticky hned z protiútoku Slezané vybojovali roh, Zapalač zakroutil balon na hlavu Schaffartzika a Opava vedla. V závěru prvního poločasu ještě z přímého kopu ohrozil domácí bránu Kuzmanovič, ale těsně minul.

Po změně stran, konkrétně v 58. minutě přišel opavský tým o svého kapitána, který si poranil koleno a byl nucen střídat. Hned o dvě minuty později domácí ztratili balon, na centr ze strany si v šestnáctce naskočil Smola a poslal Slezský FC do dvoubrankového trháku.

Krátce nato mohla přijít znojemské odpověď, jenže Njire ze dvou metrů trestuhodně minul odkrytou svatyni Opavy. Další slibnou příležitost domácích měl v závěru ex-opavský Nepožitek, ale Fendrich jej vychytal. Poslední slovo tak měli Slezané, když střídající Janetzký zhruba pět minut před koncem utkání elegantně přeloboval Dolečka a upravil na 3:0.