oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Dvanáctka podlehla Vítkovicím a zdolala HFK

18.08.2016, autor Redakce
Opava – Tým kouče Martina Kotaly má za sebou vstup do nového ročníku mužstev věkové kategorie U-12. Napoprvé sice prohrál s Vítkovicemi 4:8, ale ve druhém případě proti HFK Olomouc si už vedl poznání lépe a zvítězil 6:3.
2.kolo, sobota 13.8.2016, 11:00
SFC Opava SFC Opava
6:3
1. HFK Olomouc 1. HFK Olomouc
Martin Blažej, Adam Cileček, Maxmilián Híreš, Matyáš Kadlec, Filip Kokeš, Lukáš Lazecký, Dominik Malý, Robin Matýsek, Tomáš Nováček, Matyáš Piernik, Adam Sedláček, Daniel Sukdol, Dominik Stareček, Pavel Šrek, Albert Vlašánek, Lukáš Vyležík.
 
 
Branky: Pavel Šrek 2, Adam Cileček, Filip Kokeš, Lukáš Lazecký, Tomáš Nováček.

Druhé utkání letošní sezony se opavské dvanáctce vydařilo o poznání lépe. Mladí fotbalisté se střetli se zarputilým a houževnatým soupeřem. Ten vynikal především v obranné hře a s maximálním důrazem si počínal v osobních soubojích, jimiž chtěl eliminovat opavskou hru.

Spoléhal také na nebezpečné brejky. Tento styl nějaký herní čas sice Opavě činil určité potíže, ale domácí postupně čím dál tím více začali prosazovat svou hru, která se zakládala na kvalitním počínání jednotlivců a následné kombinaci. Opavským borcům se dařilo přecházet v soubojích jeden na jednoho a úspěšní byli také v defenzivě. Toto zlepšení nakonec přineslo vítězství.

„Zápas mohl skončit vyšším rozdílem v náš prospěch. Kluci zaslouží pochvalu za postupné zlepšování se v utkání a neustálou aktivní hru, vše ostatní si řekneme a probereme v kabině,“ uvedl trenér Slezanů Martin Kotala.

Podrobnosti o utkání s Vítkovicemi pod tímto odkazem »