oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka si poradila s Líšní

24.08.2016, autor Redakce
Opava – Fotbalisté opavské sedmnáctky během posledního kola přivítali na svém hřišti Líšeň. I když to po prvním poločase na výhru domácích rozhodně nevypadalo, nakonec z toho přece jen bylo vítězství v poměru 4:2.
18.kolo, středa 17.8.2016, 12:00
SFC Opava SFC Opava
4:2
Líšeň Líšeň
Vyklický - Fusek, Souček, Š. Harazim, Kostera (65. Červeňák) – Nosál (50. Koschatzký) – V. Harasim (50. Bartusek), Darmovzal, Anděl (75. Mikuš), Čonka – Miškev (65. Blažej). Trenér: Lukáš Černín.
 
 
Branky Opavy: Š. Harazim, Miškev, Souček z pen., Červeňák.

Slezský FC v první půli sice měl územní převahu a vytvářel si spoustu šancí, hráči však nejspíš mylně podlehli dojmu, že nemusí bránit. Brněnský celek díky tomu proměnil dva brejky. Trenér Lukáš Černín o přestávce v šatně hráče vybudil a přesvědčil, že na výhru stále mají.

Po změně stran se Opavané ocitali v pohybu, moc nechybovali v kombinaci a navíc dokázali střílet góly. Líšeň se zmohla akorát na několik ohrožení z protiútoků. Opava celkově hrála lépe organizovaně a zaslouženě získala tři body.

„Utkání se nevyvíjelo dobře, ale dokázali jsme si s tím poradit. Kluci i přes nepříznivé skóre předvedli sebevědomý výkon a zejména ve druhé části utkání jsme excelovali,“ komentoval kouč opavského výběru Lukáš Černín.