oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

První Opava se představí doma, vyzve ústeckou Armu

25.08.2016, autor Redakce
Opava – Na opavské fotbalisty čeká druhý domácí zápas. Slezané momentálně vedou Fotbalovou národní ligu, což je proti ústecké Armě pasuje do role favorita. Utkání v Městských sadech startuje v sobotu 27. srpna od 18 hodin.
4.kolo, sobota 27.8.2016, 18:00
SFC Opava SFC Opava
1:1
Ústí n. L. Ústí n. L.
Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek, T. Čelůstka – Mozol (57. Janetzký) – Grussmann (62. Jurečka), Jursa, Zapalač – Kuzmanović (86. Machálek), Smola.
 
Tvrdoň – Zeman, Zukič, Peterka, Leibl – Kateřiňák (88. Miskovič), Mysliveček – Moulis, Vaněk, Jindráček (61. Procházka) – Pouček.
 
Branky: 31. Zapalač – 74. Pouček.
Rozhodčí: Zelinka – Wilczek, Šimáček.
ŽK: Mozol – Zeman, Výborný.
Diváci: 2374
+15+15+15

Slezané začali výtečně a už po pěti minutách hry se dostali do stoprocentní šance. Grussmann se Smolou šli sami na brankáře, prvně jmenovaný se rozhodl vystřelit, jenže nastřelil gólmana Tvrdoně. Pak se k přímému kopu ze zhruba pětadvaceti metrů postavil Zapalač a jeho dělovku mířící pod břevno skvěle vyškrábl Tvrdoň na roh.

Po půlhodině hry se Opavští dočkali. Grussmann nádherným centrem našel úplně volného Zapalače, jenž z obtížné pozice poslal domácí výběr do vedení. Agilní Zapalač byl při chuti a vzápětí mohl přidat druhý gól. Tentokrát to zkusil z rohu šestnáctky a Tvrdoň skvělým zákrokem znovu vytěsnil míč mimo tyče a zabránil gólu.

Na startu druhé půle Ústí domácí celek zatlačilo a srovnat mohl Mysliveček, jenž zůstal ve vápně volný a Fendrich jeho ránu s vypětím všech sil vytlačil na tyč. Vypadalo to, že tlak Army pominul a ve chvíli, kdy se Opava nadechovala k náporu, si vybral slabší chvilku brankář Fendrich. Ten po centru neudržel balon a Pouček zblízka uklidil míč do sítě – 1:1.

V závěru se Opavští snažili urvat vítězství. Ve slibné pozici se ocitl Smola, jenže rozhodčí viděl jeho zpracování rukou a bylo po šanci. Severočeši už závěr takticky zvládli a ubránili remízu. Slezský FC tak opustil první místo tabulky.