oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka vyhrála potřetí v řadě, nyní zdolala Líšeň

26.08.2016, autor Redakce
Opava – Fotbalisté opavské šestnáctky se v současnosti vezou na vítězné vlně. Domácí duel proti Líšni byl jejich třetím vítězným zápasem v řadě. V souboji s brněnským celkem dokázali otočit nepříznivý stav a nakonec se radovali z vítězství 3:1.
18.kolo, středa 17.8.2016, 14:00
SFC Opava SFC Opava
3:1
Líšeň Líšeň
Rolný – Návrat (41. Goněc), Vrána, Hartmann, Celta – Tománek (41. Stuchlík), Gorčica, Katschmarz, Ščudla (62. Buga) – Janjuš (63. Šafarčík), Kuča (55. Rubý). Trenér: Radomír Hlaváč.
 
 
Branky Opavy: Ščudla, Gorčica, Janjuš.

Opavané do utkání vstoupili levou nohou. Líšeň totiž už v páté minutě gólově potrestala hrubku v defenzivě a ujala se vedení. Slezanům trvalo, než se zahřáli na správnou provozní teplotu. Do poločasu si však dokázali vytvořit čtyři velké příležitosti, přičemž k brance vedla až ta poslední po Ščudlově dobře kopnuté standardce.

„Vstřelený gól nás povzbudil, a hned ve třetí minutě druhé půle nás Gorčica po samostatné akci poslal do vedení. Dvacet minut před koncem přidal třetí branku po důrazném napadání Janjuš. Zápas pro nás nebyl vůbec jednoduchý. Líšeň měla slušnou kvalitu hlavně v útočné fázi a prověřila naši defenzivu, kde se nám ukázaly chyby, na kterých musíme v tréninku zapracovat,“ hodnotil kouč opavské šestnáctky Radomír Hlaváč.