oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Starší dorost se rval se Spartou, padl gólem v závěru

27.08.2016, autor Redakce | Foto: Deník / František Géla
Opava – Devatenáctka Slezského FC se na hřišti za koupalištěm utkala s výběrem pražské Sparty. Dlouho vyrovnaný zápas však opavským mladíkům nepřinesl ani bod. Slezané totiž pět minut před koncem inkasovali jediný gól, a tak si sparťané odvezli tři body.
3.kolo, sobota 27.8.2016, 13:00
SFC Opava SFC Opava
0:1
Sparta Sparta
Kubný – Dybal, Barteska (65. Hájek) (73. Hluchý), Socha (81. Štefka), Hartmann (65. Fusek), Keller, Rychlý, Musila, Kuzník, Kolísek, Hurta. Trenér: Alois Skácel.
 
 
Branka: 85. Sedláček.
Rozhodčí: Klíma – Polanský, Koláček.
ŽK: Kuzník (Opava).
Diváci: 100

Sparta začala aktivně. Hned v úvodu to ze zhruba dvaceti metrů zkusil Havelka a Kubný míč vytěsnil nad břevno. Vzápětí pálil pohotově z otočky Drchal, jenže opavský gólman byl znovu připraven. Tentýž hráč pak z ostrého úhlu tísněn vystřelil, trefil však jen boční síť opavské brány.

Po půlhodině hry Socha pěkně poslal míč Dybalovi, ten ale zblízka napálil balon do pražského brankáře Kotka. V závěru první půle se domácí kapitán rychle řítil k soupeřově brance, jeho rána však skončila těsně vedle levé tyče a šlo se do kabin.

Ve druhé půli byl vidět především opavský borec Socha. Na startu druhého poločasu nejprve obešel dva protihráče a rovnal si míč na střelu. Ta mu ale nesedla ideálně a skončila mimo bránu. Pak Keller rozběhl na pravé lajně Musilu, ten naservíroval ostrý míč do vápna na Hartmanna, který však hlavičkoval jen do rukavic Kotka.

Poté si Socha navedl míč do středu hřiště a krásnou technickou ranou zpoza šestnáctky donutil sparťanského brankáře k parádnímu zákroku. Kotek vyškrábl míč na roh. Ani z něj ale nezapršelo. Pražané v závěru zvýšili aktivitu a slavili úspěch. V 85. minutě jeden z opavských obránců špatně odkopl balon, míče se zmocnil Sedláček, tvrdou dělovkou propálil Kubného a zařídil vítězství pražského celku.

„Nechtěli jsme otevřít hru, protože Sparta je silná v kombinaci. Na balonu byla výborná. I když držela míč déle, myslím, že jsme byli nebezpečnější,“ řekl trenér opavské devatenáctky Alois Skácel.

„Kluci se vydali ze všech sil. Rozhodla taková nešikovná přihrávka proti noze. Ve druhém poločase jsme si víc dovolili, hrozili jsme víc než v první půli,“ doplnil kouč Slezanů.