oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko má další výhru, porazilo Velké Karlovice

30.08.2016, autor Redakce
Opava – Po vítězství na půdě divizního nováčka z Pusté Polomi se fotbalisté opavského béčka doma utkali s Velkými Karlovicemi. Slezský FC sice už od šesté minuty prohrával, ale ještě v průběhu prvního poločasu dokázal zápas zvrátit ve svůj prospěch a vyhrál 3:1.
4.kolo, neděle 28.8.2016, 10:15
SFC Opava B SFC Opava B
3:1
Velké Karlovice Velké Karlovice
Muczka – M. Helebrand, Farský, Dřizgevič, Mezera – Večerek, Metelka (73. Berger), Gebauer, Janetzký (46. Uvíra) – Machálek (83. Pavelka), Jurečka. Trenér: Lubomír Hrabina.
 
 
Branky: 11. Machálek, 15. Mezera, 45. z pen. Jurečka – 6. Podešva.
Rozhodčí: Novák – Černoevič, Vrťo.
ŽK: Farský, Pavelka, Berger – Píšek, Mikula, Podešva.
Diváci: 98

Jako první se po rohovém kopu trefil hlavou Podešva. Domácí tak opět nezvládli bránění soupeřových standardek, ale ani ne o deset minut později se stihli oklepat. Jurečka ve vápně našel Machálka, jenž ranou z voleje vyrovnal. Nedlouho poté individuálně prošel přes karlovické hráče Mezera, křižně vypálil k tyči a Opava byla ve vedení.

Od té doby opavští borci definitivně převzali iniciativu a vytvořili si další šance. Těsně před přestávkou jeden z hráčů Velkých Karlovic v šestnáctce nedovoleně zastavil pronikající Jurečku a sám postižený pak pokutový kop proměnil.

„Pro další vývoj zápasu bylo důležité, že jsme rychle výsledek otočili. Pak jsme měli navrch. Problém nám dělalo soupeřovo napadání, ale i s tím jsme se dokázali vyrovnat,“ komentoval hrající asistent trenéra béčka SFC František Metelka.

Po přestávce bylo podle něj rozhodnuto: „Soupeřovi došla šťáva. Mohli jsme vedení ještě navýšit, ale hostující brankář nás vychytal. Zasloužené tři body.“