oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Dvanáctka v dramatické přestřelce přetlačila Karvinou

01.09.2016, autor Redakce
Opava – Ve velmi napínavé utkání se proměnil souboj opavské dvanáctky s vrstevníky z Karviné. Nedlouho před koncem platilo skóre 6:6, ale mladým Opavanům se v závěru povedlo vsítit ještě jednu branku. Domácí nakonec zvítězili 7:6.
4.kolo, sobota 27.8.2016, 10:30
SFC Opava SFC Opava
7:6
Karviná Karviná
Dan Bártek, Martin Blažej, Adam Cileček, Filip Kokeš, Richard Kovarník, Lukáš Lazecký, Dominik Malý, Robin Matýsek, Tomáš Nováček, Matyáš Piernik, Adam Sedláček, Daniel Sukdol, Dominik Stareček, Pavel Šrek, Honza Ulrich, Albert Vlašánek, Lukáš Vyležík, Patrik Wehowský.
 
 
Branky Opavy: Richard Kovarník 2, Tomáš Nováček 2, Adam Cileček, Pavel Šrek, Patrik Wehowský.

Zápas pro Slezský FC přitom začal velmi dobře. Už ve druhé minutě totiž držel náskok 2:0. Naše kluky však poté opojil pocit uspokojení a soupeř snížil. Tento gól ovšem Opavu nakopl a domácí nakonec Karviné odskočili na rozdíl čtyř branek. Od té doby byly opavské naděje aktivnější, hrály převážně na půlce hostů, kteří se soustředili hlavně na obranu, ale šance nebyly schopny využít.

A Karviná tak trestala. Hrozila z ojedinělých, ale za to dobře sehraných protiútoků. Vzhledem k tomu, že byla produktivní, povedlo se jí vyrovnat. V závěru však naši kluci dokázali skórovat a strhnout vítězství na svou stranu.

„Na závěr jen doplním, že jsme měli lépe řešit naše šance a vyvarovat se chyb v defenzivní činnosti. Mohli jsme tak v klidu toto utkání zvládnout. Na druhou stranu však o tom fotbal je, takže probereme utkání v kabině a budeme se snažit na trénincích zlepšovat to dobré a současně odstraňovat a minimalizovat nedostatky ve hře,“ popisoval trenér opavské dvanáctky Martin Kotala.

„Je dobře, že jsme takový zápas odehráli a vyzkoušeli si hrát v takovém utkání za takového stavu a podmínek až do konce. Jednalo se tedy o velmi zajímavý zápas, který obě mužstva odehrála velmi dobře a prokázala svou kvalitu. Kluky tedy musím pochválit za neustálou aktivitu a chuť hrát. To samé platí i o klucích z Karviné, kteří bojovali až do konce utkání,“ doplnil.