oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka otočila bitvu s Pardubicemi, rozhodla druhá půle

03.09.2016, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
Opava – Starší dorostenci Slezského FC slaví cennou výhru. Na hřišti za koupalištěm se opavská omladina střetla s Pardubicemi a právě hosté šli do vedení. Domácí borci ale třemi góly skóre otočili. V závěru sice Pardubičtí stačili snížit, Slezané si však výhru v poměru 3:2 pohlídali.
4.kolo, sobota 3.9.2016, 13:00
SFC Opava SFC Opava
3:2
Pardubice Pardubice
Mosler – Musila (67. Stošek), Keller, Kolísek, Hurta – Kuzník, Rychlý, Dybal (72. Hluchý), Vrána (85. Hartmann), Barteska (59. Fusek) – Socha. Trenér: Alois Skácel.
 
 
Branky: 25. Barteska, 49. Kuzník, 71. Vrána – 17. a 90. Huf.
Rozhodčí: Lysák – Novák, Slaminka.
ŽK: Dybal, Vrána – Huf, Jirka.
Diváci: 100

Opavský výběr začal aktivně a zatlačil východočeský celek. Ten se ale postupně rozdýchal a pořádně hrozil. Keller si před vápnem špatně zpracoval míč, odzbrojil jej Huf, ale Mosler včas vyběhl z brány a vyrazil střelu pardubického útočníka do bezpečí.

Vzápětí se Huf objevil v další slibné pozici, ale v tísni vypálil jen do brankáře Moslera. Odražený balon pak jeden z hostujících hráčů napálil do bránících Opavanů. V 16. minutě se Pardubice ujaly vedení. Matuška centrem z pravé strany posadil míč na hlavu Hufa, jenž hlavičkou do protipohybu gólmana otevřel skóre.

Slezané přidali, neuběhlo ani deset minut a skóre bylo srovnáno. Po obléhání pardubické brány se s míčem rychle otočil Barteska a nezištně pod brankářem poslal balon do sítě – 1:1. Vzápětí dostal ideální pas do běhu Vrána, obešel brankáře, ale dostal se do ostrého úhlu a jeden z hostujících zadáků stihl míč před brankovou čárou ukopnout do zámezí.

Hned na startu druhého poločasu už Opava mohla slavit. Barteska naservíroval parádní balon Kuzníkovi, ten si hned prvním dotekem obhodil brankáře a povedenou akci zakončil gólem do prázdné brány – 2:1.

Opavští pokračovali v aktivní hře a další zásah přidal Socha, jenž přízemní střelou chladnokrevně skóroval. Radost domácích ale uťal kvůli ofsajdovému postavení Sochy rozhodčí. V 70. minutě žluto-modří přidali regulérní gólovou pojistku, když Vrána zblízka prostřelil pardubického gólmana Šmída.

Pak mohl Vrána přidat další branku, ale Šmída tentokrát nepřekonal. Zdálo se, že zápas se už v klidu dohraje. V poslední minutě ale Huf parádní ranou z přímého kopu trefil břevno, od kterého se míč odrazil za brankovou čáru a Pardubicím chyběl krůček k vyrovnání. Ten mohl udělat střídající Rek, jenže trefil tyč, a tak tři body zůstaly v Opavě.

„Z úvodního tlaku jsme měli něco vytěžit. Druhou věcí bylo, že jsme dvakrát zbytečně ztratili balon a nachystali Pardubicím dvě tutovky. Měli jsme hodně štěstí, že za stavu, kdy soupeř vedl 1:0, nedal tutovku. Jinak by bylo po nás,“ řekl opavský kouč Alois Skácel.

Vítězství je důležité pro psychiku týmu hlavně po dvou porážkách v Teplicích a proti Spartě, kdy Opavští nepřevedli špatný výkon. „Tým se pak chystá strašně lehce. Kluci chtějí přesvědčit, že prohráli neoprávněně. Sparta byla třeba lepší, ale v Teplicích jsme měli vyhrát,“ má jasno trenér Slezanů.