oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Béčko prohrálo v Havířově, rozhodl jediný gól

04.09.2016, autor Redakce
Opava – V dalším divizním kole se fotbalisté opavského béčka představili na hřišti Havířova. Třebaže se Indiánům v soutěži zatím daří, hostující výběr se neprezentoval vůbec špatným výkonem. Doplatil však na neproměněné šance a prohrál nejtěsnějším možným rozdílem.
5.kolo, sobota 3.9.2016, 16:00
Havířov Havířov
1:0
SFC Opava B SFC Opava B
 
Godula – Vitoul, Dřizgevič, Farský, Mezera – Večerek, Berger, Metelka, Uvíra – Pavelka (53. A. Helebrand), Gebauer (53. Adamovský, 77. Ivan). Trenér: Lubomír Hrabina.
 
Branka: 22. Skoupý.
Rozhodčí: Richtár – Macrineanu, Trigas.
ŽK: Matušovič – Vitoul, Pavelka.
Diváci: 160

Jediná branka padla v průběhu dvaadvacáté minuty. Brankář Godula špatně odkopl míč, po následném autu Havířovští přehodili opavského gólmana. Ten balon sice ještě vytěsnil na břevno, ale z dorážky jej uklidil do branky Skoupý. Domácí celek si vypracoval i další velké příležitosti, jenže Godula je tentokrát zlikvidoval. Přestože béčku Slezského FC vázla finální fáze, dvakrát nebezpečně zahrozil Pavelka.

Postupem času Opavští dokonce začali svého soupeře přehrávat. Havířov se zatáhl do bloku a soustředil se na bránění. Do čistých tutovek se dostal Uvíra. Poprvé ho vychytal brankář Směták, podruhé netrefil balon před prázdnou bránou. Trenér opavské rezervy Lubomír Hrabina byl i přes prohru s výkonem svého mužstva spokojen. Tentokrát neměl k dispozici ani jednoho hráče z áčka:

„Z našeho výkonu mám dobrý pocit. Remíza by byla spravedlivější, bohužel děláme chyby, které soupeř trestá, a my neproměňujeme šance. Je to škoda, mohli jsme mít bod, kluci si ho za předvedený výkon zasloužili. Mrzí mě také zranění Adamovského, který si otočil koleno.“