oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC jede ven, v sobotu se představí na půdě Pardubic

09.09.2016, autor Redakce
Opava – Opavské áčko se v sobotu 10. září od 10.15 představí na stadionu Pardubic. Město perníku není pro výběr trenéra Romana Skuhravého oblíbenou destinací. Slezané se zde naposledy ukázali v průběhu loňského října a prohráli v poměru 1:2.
6.kolo, sobota 10.9.2016, 10:15
Pardubice Pardubice
0:2
SFC Opava SFC Opava
Šmíd – Pospíšil, Zavadil, Jeřábek, Jedlička – Kovář (46. Kim), Kudrna, Řezníček, Fousek (70. Nikodem) – Kayamba, Ladra (81. Petráň).
 
Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek, Čelůstka – Schaffartzik – Janetzký, Jursa (61. Mozol), Zapalač (87. Grussmann) – Jurečka, Kuzmanović (71. Smola). Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branky: 72. Smola, 75. Žídek.
Rozhodčí: Mikyska – Vysloužil, Flimmel.
ŽK: Fousek, Jedlička, Jeřábek – Simerský, Kuzmanović.
Diváci: 1061

Úvod zápasu byl z obou stran opatrný. Začalo se klasickou oťukávanou. Už po jedenácti minutách ovšem Fousek z levé strany našel před opavskou bránou úplně volného Kováře, který z ideální pozice zakončil skluzem vysoko nad.

Postupem času Opavští přidali a dokázali domácí výběr zatlačit. Po krátkém obléhání domácí brány se k míči dostal Hrabina a z ostrého úhlu trefil tyč. To byla asi největší příležitost prvního poločasu.

Po změně stran se po delší odmlce ozvaly také Pardubice. Fousek se dravě probil do vápna, kde po kontaktu s jedním z opavských obránců upadl a dožadoval se penalty. Rozhodčí mu ale udělil žlutou kartu za nafilmovaný pád.

V 71. minutě opavskému trenérovi vyšlo střídání na jedničku. Kuzmanoviće na hřišti nahradil Smola a hned z následného rohu Mozola hlavou udeřil – 0:1! Perličkou je, že to byl jeho druhý dotek s míčem v utkání.

Slezané získali sebevědomí a krátce nato přidali druhý gól. Mozol z dalšího rohu poslal pěkný centr do ohně, Smola míč protečoval k Žídkovi a ten zblízka zdvojnásobil opavský náskok. Domácí celek se v závěru snažil o kontaktní gól, jenže Opavští je do žádné vážnější příležitosti nepustili a připsali si cenné vítězství.