oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Rezerva veze z Nových Sadů tři body

12.09.2016, autor Redakce
Opava – Fotbalisté opavského divizního béčka v poločase prohrávali na hřišti Nových Sadů nejtěsnějším možným rozdílem. Byť to v té chvíli s nimi nevypadalo zrovna růžově, po změně stran se blýskli zlepšeným výkonem a nakonec vyhráli 3:1.
6.kolo, sobota 10.9.2016, 10:15
Nové Sady Nové Sady
1:3
SFC Opava B SFC Opava B
 
Godula – Farský, Rychovský, Dřizgevič, Mezera – Večerek, Berger, Gebauer, Uvíra (89. Krivčík) – A. Helebrand (71. Ivan), Pavelka. Trenér: Lubomír Hrabina.
 
Branky: 28. Banasík – 56. Večerek, 80. Gebauer, 88. Pavelka.
Rozhodčí: Kaloč – Slaminka, Dudek.
ŽK: Škoda, Maliňák – Mezera, Berger, Gebauer, Mezera.
Diváci: 100

Náskok domácích přitom mohl být vyšší. Celek z jedné z městských částí Olomouce si vypracoval hned trojici vyložených příležitostí, ale brankář Godula se několikrát zaskvěl. Jediným mužem, který ho pokořil, byl v osmadvacáté minutě Banasík.

Odrazil se k němu balon a ze šestnáctky propálil všechny pohyblivé překážky před sebou. Opava vyrovnala zkraje druhé půle. Gebauer našel Pavelku. Ten dále odcentroval na zadní tyč, kde stál Večerek, jenž se v zakončení nemýlil. Deset minut před koncem se po rohovém kopu trefil Gebauer a jako poslední se v závěru prosadil Pavelka. Na konci jeho pohledné individuální akce byla přesná střela do šibenice.

„V prvním poločase jsme měli více balon na kopačkách, ale k ohrožení branky jsme se příliš často nedostávali. Nové Sady hrozily hlavně z brejků. Nakonec to bylo zasloužené vítězství. Ve druhém poločase jsme byli lepším týmem, měli jsme míč častěji na kopačkách a zaslouženě výsledek otočili,“ komentoval trenér opavské rezervy Lubomír Hrabina.