oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Dvanáctka nestačila na Frýdek-Místek

14.09.2016, autor Redakce
Opava – Regionální derby čekalo v dalším mistrovském utkání na mladé borce opavské dvanáctky, kteří se představili na půdě vrstevníků z Frýdku-Místku. Ve vyrovnaném zápase nakonec byli lepší domácí. Zvítězili v poměru 5:4.
5.kolo, sobota 3.9.2016, 10:00
Frýdek-Místek Frýdek-Místek
5:4
SFC Opava SFC Opava
 
Martin Blažej, Adam Cileček, Filip Kokeš, Ríša Kovarník, Lukáš Lazecký, Dominik Malý, Tomáš Nováček, Adam Sedláček, Daniel Sukdol, Dominik Stareček, Pavel Šrek, Honza Ulrich, Albert Vlašánek, Lukáš Vyležík, Patrik Wehowský.
 
Branky Opavy: Ríša Kovarník, Tomáš Nováček, Honza Ulrich, Patrik Wehowský.

Nasazení obou mužstev bylo od prvních minut vysoké. To samé lze říct také o tempu, v němž se hrálo. Svěřenci trenéra Martina Kotaly byli schopni realizovat svůj herní projev a způsob hry, jímž se tým chce prezentovat.

„Dařilo se nám během celého utkání prosazovat individuálně, kombinačně, byli jsme silnější na míči a v mnoha případech jsme dobře řešili i mini osobní souboje. Domácí hráči a hlavně jejich brankáři potvrdili svou kvalitu a jejich styl hry se zakládal na snaze napadat hned naši rozehrávku. My jsme si s tím ale velmi dobře poradili, takže naše rozehrávka, přechodová fáze a následně hra měla díky rychlému a dobrému řešení svou kvalitu,“ komentoval Martin Kotala.

„Na závěr mohu jen dodat, že i přesto, že jsme to výsledkově nezvládli, tak kluci zaslouží velkou pochvalu za to, jak jsme toto utkání odehráli a navíc mě těší, že k našemu hernímu projevu, který měl v mnoha případech už ty správné parametry, jsme měli i zdravé sebevědomí. Vše ostatní si řekneme v kabině,“ doplnil na závěr.