oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka si doma poradila se Znojmem

15.09.2016, autor Redakce
Opava – Po prvním poločase byl sice zápas mezi opavskou sedmnáctkou a hosty ze Znojma vyrovnaný 1:1, ve druhé půli za to ovšem domácí pořádně vzali a dvěma góly rozhodli o tom, že tři body zůstanou v Opavě. Nakonec vyhráli 3:1.
6.kolo, sobota 10.9.2016, 12:00
SFC Opava SFC Opava
3:1
1. SC Znojmo FK 1. SC Znojmo FK
Vyklický – Fusek, Anděl, Š. Harazim (69. Mikuš), Blažej – Bartusek (52. Skopalík), Darmovzal, Koschatzký (58. Nosál), Elbel (52. Čonka) – Veselý, Miškev (52. Souček). Trenér: Lukáš Černín.
 
 
Branky: Veselý, Š. Harazim, Souček z pen.

Slezský FC se hned od začátku dostával do šancí, ale před přestávkou se trefil až Veselý. Soupeř poté dokonce z ojedinělé akce stihl vyrovnat. Ve druhém poločase si Opavané počínali trpělivě. Po pár minutách opavský celek uklidnil kapitán Štěpán Harazim trefou z přímého kopu a Znojmo muselo svou hru otevřít.

Hosté sice převzali iniciativu, ale šance nepřicházely. Na druhé straně byl naopak v šestnáctce faulován Souček a sám postižený pak penaltu proměnil.

„Můžeme být spokojeni s hrou v prvním poločase, ale spoustu šanci jsme trestuhodně zahodili. Utkání mělo být rozhodnuto už v první půli. Zbytečně jsme dovolili zůstat soupeři tak dlouho v zápase. Znojmo bylo snaživé ale naštěstí si nevytvořilo téměř žádné šance, takže naše vítězství je naprosto zasloužené,“ komentoval kouč opavské sedmnáctky Lukáš Černín.