oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Dvanáctka prohrála v Hlučíně

16.09.2016, autor Redakce
Opava – Fotbalisté opavské dvanáctky v rámci dalšího mistrovského utkání vyjížděli na půdu regionálního rivala z Hlučína. Domácí od samého úvodu důsledně bránili, jednoduše přecházeli do rychlých brejků a tato taktika se ukázala jako vítězná. Hlučínští totiž vyhráli 6:3.
6.kolo, neděle 11.9.2016, 15:00
Hlučín Hlučín
6:3
SFC Opava SFC Opava
 
Dan Bártek, Martin Blažej, Adam Cileček, Maxmilián Híreš, Filip Kokeš, Ríša Kovarník, Lukáš Lazecký, Dominik Malý, Robin Matýsek, Tomáš Nováček, Matyáš Piernik, Adam Sedláček, Daniel Sukdol, Dominik Stareček, Pavel Šrek, Honza Ulrich, Albert Vlašánek, Lukáš Vyležík, Patrik Wehowský.
 
Branky Opavy: Lukáš Vyležík 2, Tomáš Nováček.

Opava sice na hřišti prezentovala svou hru, ale kombinace se jí nedařilo dotahovat do gólových konců. Hlučín dlouze nakopával, načež rychle a snadno přecházel do útoku.

„Obraz hry byl o naší snaze se prosazovat přes těsnou a zarputilou obrannou hru domácích a jejich kontra útoky. I přes tento způsob hry Hlučína jsme měli v utkání dost příležitostí udělat něco s výsledkem, ale naše neproměňování šancí, velká obětavost a někdy i štěstí domácích hráčů, společně i s jejich velkou efektivitou v koncovce, určila konečný výsledek zápasu,“ mínil kouč opavské dvanáctky Martin Kotala.

„Na závěr jen doplním, že my jsme si měli lépe poradit jak v útočné, tak i v obranné fázi, a mohli jsme být v tomto utkání úspěšní. Nestalo se tak a domácí tento zápas zaslouženě zvládli. Pro nás je to další zkušenost. Probereme zápas a budeme se připravovat na další mistrovské utkání,“ uzavřel.