oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Do Opavy míří Vlašim, která obrala Baník a deklasovala Ústí

16.09.2016, autor Redakce
Opava – Dalším opavským soupeřem je Vlašim. Tým, který nevstoupil do nového ročníku Fotbalové národní ligy zrovna nejlépe. Poslední dva zápasy svěřencům trenéra Martina Haška ale vyšly. Nejdříve Vlašim remizovala s Baníkem a pak vyhrála 5:2 v Ústí nad Labem. Zápas s Vlašimí startuje v sobotu 17. září od 18 hodin v Městských sadech.
7.kolo, sobota 17.9.2016, 18:00
SFC Opava SFC Opava
2:1
Vlašim Vlašim
Lasák – Hrabina (84. Jurečka), Simerský, Žídek, Čelůstka T. – Schaffartzik – Janetzký, Radić, Mozol (69. Jursa) – Smola, Kuzmanović (74. Zapalač). Trenér: Roman Skuhravý.
 
Nguyen – Breda, Kavka (79. Jícha), Vondra, J. Štochl – Janda, Tarczal, Kulhánek (74. Hašek), Tusjak (64. Frizoni) – Nečas, Vyhnal. Trenér: Martin Hašek.
 
Branky: 51. z pen. Schaffartzik, 90. Smola – 83. Nečas.
Rozhodčí: Adámková – Vlasjuk, Vodrážka.
ŽK: Radić, Kuzmanović – Breda.
Diváci: 2069

Opavští vstoupili do utkání aktivně a v úvodních dvaceti minutách svého soupeře z Vlašimi zatlačili. Z množství centrů, závarů a pološancí ale nevytěžili nic. Hosté se postupně začali osmělovat a brankář Kryštof Lasák měl práci. Slibnou šanci měl v závěru první půle Tarczal, jehož dělovku mířící pod břevno vytěsnil domácí gólman nad bránu. Vzápětí z hranice vápna vypálil Janda a jeho ránu zblokoval jeden z domácích hráčů do boční sítě.

Do druhého poločasu měli lepší nástup Slezané. Krátce po změně stran Breda srazil ve vápně rozběhnutého Smolu a rozhodčí Adámková odpískala pokutový kop. Míč si postavil penaltový specialista Schaffartzik, který tvrdě vypálil doprostřed brány, rozhodl se správně a Opava vedla.

Po hodině hry mohl přidat pojistku Hrabinu. Výborný balon z levé strany mu poslal Čelůstka, jenž se elegantně uvolnil a krásně odcentroval k malému vápnu. Hrabina ale zblízka bez přípravy orazítkoval jen brankovou konstrukci.

Opavští kontrolovali hru a obléhali Vlašim, nedařilo se jim však vstřelit druhou branku. Zákonitě tak přišel trest. Po rychlém protiútoku se prodral do šestnáctky Nečas a střelou z ostrého úhlu prostřelil Lasáka – 1:1.

Slezský FC vsadil vše na útok a hnal se za vítězstvím. Po centru Jursy se v ideální pozici před bránou dostal k hlavičce Žídek, opavský kapitán však namířil svůj pokus přímo do náruče Nguyena. Když už to vypadalo, že se budou body dělit, si naskočil na centr Smola a hlavičkou neomylně trefil opavské vítězství.

Sestřih utkání