oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Anglický program pokračuje. Slezský FC jede na Žižkov

20.09.2016, autor Redakce
Opava – Náročné dny opavských fotbalistů nadále pokračují. Výběr trenéra Romana Skuhravého se po těžkém derby s Baníkem a dramatickém domácím utkání Vlašimí tentokrát představí na půdě nováčka ze Žižkova. Zápas odvysílá ČT sport a výkop je na programu ve středu 21. září od 17 hodin.
8.kolo, středa 21.9.2016, 17:00
Žižkov Žižkov
3:3
SFC Opava SFC Opava
Hrubeš – Trýzna, Opluštil, Pimpara, Šandera – Podrazký, Pavlata (46. V. Klán), Krystan (65. Gebert) – Urbanec, Engelmann – Dočekal. Trenér: Zdeněk Hašek.
 
Lasák – Hrabina, Radić, Žídek, T. Čelůstka – Grussmann (76. Kuzmanović), Schaffartzik, Zapalač (89. Helebrand) – Jursa – Smola, Mozol (62. Janetzký). Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branky: 54. V. Klán, 66. Trýzna, 83. Engelmann – 31. Mozol, 58. Schaffartzik, 87. Pimpara (vlastní).
Rozhodčí: Pechanec – Pospíšil, Vitner.
ŽK: Krystan, Opluštil – Grussmann, Smola.
ČK: 39. Žídek (Opava).
Diváci: 961
+12+12+12

Hned na úvod zápasu se Opava zaskvěla povedenou akcí. Rozběhnutý Čelůstka si krásně narazil balon s Mozolem a cpal míč před bránu. Těsně před číhajícím Smolou však balon odvrátil do bezpečí jeden z domácích obránců.

Postupem času se hra srovnala, Slezané ale po půlhodině hry otevřeli skóre. Čelůstka dlouhým nákopem našel Mozola, ten si krásně obhodil Pimparu a nádhernou dělovkou pod břevno poslal Opavu do vedení. Ve 39. minutě přišla pro opavský tým velká komplikace. Žídek zahrál u lajny rukou a rozhodčí ukázal opavskému kapitánovi červenou kartu.

Po změně stran domácí vyrovnali skóre. Šandera poslal do šestnáctky centr z levé strany, Radić nezachytil náběh Václava Klána a ten srovnal na 1:1. Slezský FC si vzápětí vzal těsný náskok zpátky. Zapalač z přímého kopu poslal nadýchaný balon do vápna Žižkova a za chumlem těl se objevil Schaffartzik a zblízka prostřelil Hrubeše – 1:2.

Vzápětí domácí udeřili. Trýzna to zkusil zpoza šestnáctky, opavskému gólmanovi Lasákovi propadl míč až do brány a bylo podruhé srovnáno. Pak přišla na řadu 84. minuta, Gebert odcentroval zleva, Engelmann hlavou překonal Lasáka a Viktoria poprvé vedla.

Slezané vsadili vše na útok, centr Zapalače si srazil do vlastní brány nešťastník Pimpara, a tak si Slezský FC odvezl zpod žižkovského vysílače bod za divokou remízu 3:3.

Ohlasy trenérů

Roman Skuhravý (trenér Slezského FC Opava): „Pro diváky to byl vynikající zápas a jsem rád, že byl vidět také v televizi. Potvrdilo se, že letošní druhá liga má úroveň a žádné utkání není jednoduché. Mrzí mě akorát to, že nemáme tři body. V prvním poločase jsme totiž byli lepším týmem. Lépe jsme kombinovali a v přechodové fázi jsme byli rychlejší. Klíčovým momentem bylo vyloučení. Chyby k fotbalu patří, ale my se poučíme. Cením si toho, že za stavu 2:3 kluci bojovali a odnesli si bod. Pochvala patří oběma týmům.“