oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Šestnáctka zvítězila ve Vítkovicích

23.09.2016, autor Redakce
Opava – Fotbalisté opavské šestnáctky se před nedávnem blýskli ve Vítkovicích a z hřiště regionálního rivala si odvezli plný bodový zisk. Po poločase byl sice stav nerozhodný 1:1, ale hosté nakonec vyhráli i díky dvěma gólům Katschmarze 3:2.
7.kolo, sobota 17.9.2016, 15:00
Vítkovice Vítkovice
2:3
SFC Opava SFC Opava
 
Rolný – Goněc, Stuchlík, Hartmann (63. Vrána), Celta – Dušek, Gorčica – Tománek, Ktschmarz, Kuča – Janjuš. Trenér: Radomír Hlaváč.
 
Branky Opavy: Katschmarz 2, Kuča.

První půle opavským klukům skutečně vyšla. Na těžkém terénu více drželi míč, soupeřovy hráče rychle dostupovali, a jakmile získali balon, přecházeli do rychlých kombinací a individuálních průniků, čímž se dostávali do zakončení.

K velké smůle Opavy se z těchto akcí podařilo vytěžit pouze jednu branku. V poslední minutě úvodního dějství pak přišla chyba v rozehrávce a Vítkovice z ojedinělé šance vyrovnaly.

„Obdržená branka nás na dvacet minut herně přibrzdila. Soupeř získal v tomto úseku hry převahu, a to hlavně díky standardním situacím. Po jedné z nich se jim podařilo vstřelit branku na 2:1. Tahle situace nás znovu nakopla, dvěma slepenými góly se nám podařilo otočit výsledek a v utkání zvítězit,“ mínil kouč opavské šestnáctky Radomír Hlaváč.

„Kluky chválíme za parádně odehraný první poločas, kde se ve velké míře objevilo to, jakým způsobem chceme hrát. Naopak ve druhé půli jsme to dvacet minut nezvládali mentálně. Pak ale kluci opět ukázali svoji sílu skóre otočit. Vzhledem k průběhu zápasu je naše výhra zasloužená,“ doplnil na závěr.