oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Sedmnáctka uspěla na hřišti Vítkovic

23.09.2016, autor Redakce
Opava – V dalším mistrovském klání mladé borce opavské sedmnáctky nečekalo nic jednoduchého. V derby se totiž představili na hřišti rivala z Vítkovic. Po první půli vedli nejtěsnějším možným rozdílem. V tom druhém pak přidali ještě jednu branku a zvítězili 2:1.
7.kolo, sobota 17.9.2016, 13:00
Vítkovice Vítkovice
1:2
SFC Opava SFC Opava
 
Vyklický – Fusek, Souček, Harazim, Blažej – Anděl, Nosál (60. Mikuš) – Skopalík (60. V. Harasim), Darmovzal (70. Koschatzký), Čonka (70. Elbel) – Miškev. Trenér: Lukáš Černín.
 
Branky Opavy: Š. Harazim, Souček z penalty.

Terén byl náročný, ale utkání se přesto mohlo pyšnit velmi slušnou úrovní. Slezský FC šel do vedení po rohovém kopu zásluhou Harazima. Vítkovice sice byly nebezpečné před opavským vápnem, ale Opavané si se vším poradili.

Ve druhém poločase svěřenci trenéra Lukáše Černína zvýšili vedení. Ve vítkovickém vápně došlo k faulu na Čonku a penaltu proměnil Souček. V závěru domácí vsadili vše na útok. Výsledkem bylo snížení zásluhou nádherné střely jednoho z domácích fotbalistů a pokutový kop, který zneškodnil skvěle chytající brankář Vyklický.

„Získali jsme tři body, ale nutno uznat, že soupeř měl kvalitu. Těžko věřit, že se v tabulce krčí dole. Zejména jejich ofenzivní hráči nám dělali svým dobrým pohybem problémy. Naopak nám se nepodařilo v přechodové fázi zvládnout velmi dobré situace. Kluci ale podali bojovný výkon a z tohoto pohledu panuje spokojenost,“ vysvětloval Lukáš Černín, kouč sedmnáctky Slezského FC.