oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Do Opavy míří Prostějov, který ještě nepoznal radost z výhry

30.09.2016, autor Redakce
Opava – Po desetidenní pauze čeká na opavské fotbalisty mistrovský zápas. V sobotu na domácím trávníku budou hostit nováčka soutěže z Prostějova. Hanáci se zatím trápí. Z osmi zápasů vytěžili pouhé dva body a v tabulce jim patří poslední příčka. Potvrdí Slezský FC roli favorita? Zápas startuje v sobotu 1. října od 19 hodin.
9.kolo, sobota 1.10.2016, 19:00
SFC Opava SFC Opava
3:1
Prostějov Prostějov
Fendrich – Hrabina, Simerský, Radić, Helebrand – Grussmann (86. T. Machálek), Mozol (81. Metelka), Zapalač, Jursa – Smola, Kuzmanović (66. Janetzký). Trenér: Roman Skuhravý.
 
Neoral – Machýnek (80. Langer), Sus, Schuster, Pančochář – M. Machálek (71. Škrombach), Skwarczek – Hirsch, Fládr, Píchal (63. Chwaszcz) – Kroupa. Trenéři: František Jura, Miroslav Takáč.
 
Branky: 14. Grussmann, 74. z pen. Smola, 90+3. z pen. Zapalač – 30. z pen. Kroupa.
Rozhodčí: Severýn – Caletka, Horák.
ŽK: Jursa, Smola, Kuzmanović – Schuster, Píchal, Sus, Pančochář.
Diváci: 2392
+15+15+15

Parádní start a trefa Grussmanna

Opavští začali aktivně a od úvodního hvizdu se do svého soupeře pořádně zakousli. Po prvních náznacích šancí přišla na řadu 14. minuta a úvodní branka zápasu. Na pravé straně se uvolnil Mozol a poslal před bránu střílený centr. Na ten sice Smola nedosáhl, ale za ním číhající Grussmann zblízka s přispěním tyče otevřel skóre.

Slezský FC se dál tlačil do útoku a Prostějov se musel ohánět. V další slibné příležitosti se zjevil Kuzmanović, jenže z ostrého úhlu napálil jen tyč hostující brány. Obléhání moravského soupeře pokračovalo a zpoza šestnáctky to technicky zkusil Jursa. Jeho dělovku však Neoral skvěle vyrazil mimo tyče.

Studená sprcha a neuznaný gól Smoly

Po půlhodině hry domácí schytali těžkou ránu. Hosté po zaváhání Radiće ve středu pole podnikli rychlý brejk, ve vápně upadl jeden z prostějovských hráčů a rozhodčí Severýn odpískal penaltu. Míč si vzal zkušený Kroupa a střelou k tyči bezpečně vyrovnal.

Hodnocení trenéra Skuhravého »

Domácí opět vrhli všechny síly do útoku a brzy slavili druhý gól. Kuzmanovič hlavou překonal Neorala, míči do sítě ještě pomohl Smola, jenže ten stál v ofsajdu a branka neplatila. Pak balon po přímém kopu Mozola tečoval Smola a po jeho zásahu skončil míč jen těsně nad. V závěru první půle pak po střele jednoho z hostů zachránilo Opavu břevno.

Druhá půle? Honba za výhrou a dvě penalty

Po změně stran domácí borci svého soupeře opět zatlačili. Po hodině hry se po velkém závaru dostal k hlavičce Smola, jenže útočná věž Opavy trefila jen břevno. Neuběhlo ani deset minut, Smola dostal ideální pas do běhu, míč si píchl kolem gólmana Neorala, který jej srazil k zemi a sudí ukázal na penaltový puntík. Sám faulovaný Smola pak Neorala se štěstím prostřelil. Prostějovský brankář sice vystihl směr střely, ale míč zastavit nedokázal – 2:1.

Prostějovští hrozili z brejků a vyrovnat mohli po zajímavé standardce. Štrombach poslal balon do vápna, ale Kroupu skvěle vychytal Fendrich. V závěru to pak zkusil právě Štrombach, jenže Fendrich byl znovu připraven. V nastaveném čase pak Severýn odpískal třetí pokutový kop v utkání a opavské vítězství chladnokrevně stvrdil Zapalač.