oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Devatenáctka v derby nedala gól a podlehla Baníku

01.10.2016, autor Redakce | FOTO: Deník / František Géla
Opava – Starší dorostenci se na hřišti za koupalištěm v derby střetli s ostravským Baníkem. Z obou stran zajímavý a pěkný fotbal skončil výhru Ostravanů. Ti se dostali do vedení v závěru prvního poločasu a po změně stran přidali druhý gól. Opavští mladíci se střelecky neprosadili.
8.kolo, sobota 1.10.2016, 11:00
SFC Opava SFC Opava
0:2
Ostrava Ostrava
Mosler – Fusek (84. Hartmann), Dybal, Vrána, Veselý, Keller, Rychlý (41. Hluchý) (62. Stošek), Musila (83. Hájek), Kuzník, Kolísek, Hurta. Trenér: Alois Skácel.
 
 
Branky: 44. Buchta, 80. Pak.
Rozhodčí: Trávníček – Richtár, Macrineanu.
ŽK: Musila, Kuzník, Vrána – Lingr.
Diváci: 100

Do první vážnější příležitosti se dostal hostující celek, ale Freit rozvlnil jen boční síť opavské brány. Vzápětí se solidní šanci vypracovala také Opava. Veselý ovšem v dobré pozici hlavou na míč jen těsně nedosáhl.

Když už se zdálo, že první půle skončí bez branek, podnikli Ostravští brejk a Buchta zblízka s přehledem propálil Moslera – 0:1. Hned vzápětí mohl srovnat Veselý, jenž se uvolnil ve vápně, jenže těsně minul levou tyč.

Zhruba po hodině hry upadl ve vápně Kuzník a domácí se dožadovali penalty, rozhodčí byl ale jiného názoru, a tak se pokračovalo bez přerušení. Pak přišla na řadu 80. minuta, kdy Lingr rozjel pěknou kombinační akci a střídající Pak zblízka poslal míč za záda Moslera podruhé.

Opavská omladina v závěru tlačila, do vápna Baníku domácí cpali jeden centr za druhým, ale nestačilo to ani na čestný zásah. „V šestnáctce nám chyběla agresivita, protože v závěru už dochází síly. Kluci se ale bezvadně vydali. Oboustranně to byl dobrý fotbal,“ řekl opavský kouč Alois Skácel.

„Škoda, že Víťa Veselý nedal na konci první půle vyrovnávací branku. Zápas by se vyvíjel jinak. Baník je výborný v tom, že má vynikající přechodovou fázi a dvakrát nás potrestal,“ posunul se dál.

„Jinak jsme odehráli velice dobré utkání. Může mě těšit, že kluci v posledních zápasech prokazují zvýšení formy, respektive zlepšení výkonů. To, že teď prohráli s Baníkem nebo předtím v Olomouci, není žádná ostuda. Spíš naopak. Mohou si uvědomit, v čem je síla, když se pracuje dobře,“ doplnil na závěr Skácel.