oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Dvanáctka porazila Šumperk a Hranice

05.10.2016, autor Redakce
Opava – Opavská dvanáctka má za sebou další dva mistrovské zápasy. Nejprve se představila na půdě Šumperka. Zápas zvládla a vyhrála 10:4. Deset branek nastřílela také na domácím hřišti, když v poměru 10:1 porazila Hranice.
9.kolo, sobota 1.10.2016, 13:30
SFC Opava SFC Opava
10:1
Hranice Hranice
Dan Bártek, Martin Blažej, Adam Cileček, Maxmilián Híreš, Filip Kokeš, Ríša Kovarník, Lukáš Lazecký, Dominik Malý, Robin Matýsek, Tomáš Nováček, Matyáš Piernik, Adam Sedláček, Daniel Sukdol, Dominik Stareček, Pavel Šrek, Honza Ulrich, Albert Vlašánek, Lukáš Vyležík, Patrik Wehowský.
 
 
Branky Opavy: Tomáš Nováček 3, Filip Kokeš 2, Lukáš Vyležík 2, Matyáš Pierník, Adam Sedláček, Patrik Wehowský.

První třetina duelu s hranickým protivníkem zastihla opavské borce v dobrém rozpoložení. Prezentovali se dobrým pohybem s míčem i bez něj, Slezský FC byl silnější na balonu a dokázal se prosazovat individuálně i kombinačně. Prakticky pořád se tak dařilo ohrožovat bránu Hranic. Ve druhé třetině však přišel jistý útlum.

„Nebyli jsme už tak dominantní, ale pořád jsme měli velmi dobré herní pasáže a dostávali se do vyložených šancí. Po dvou třetinách jsme vedli 7:0 a do poslední třetiny jsme bohužel nastoupili s pocitem sebeuspokojení, což se projevilo na menší koncentrovanosti a kvalitě naší hry v útočné a obranné fázi.

Hráči Hranic tak měli příležitosti se prosadit a byli v této poslední části hry nebezpečným soupeřem. Prokázali svou kvalitu,“ mínil Martin Kotala.

„Na závěr jen doplním, že jsme odehráli velmi dobré utkání proti kvalitnímu soupeři. S výjimkou té poslední třetiny. Naší snahou tak bude, abychom byli pokud možno během celého zápasu a za jakéhokoliv stavu neustále aktivní a prezentovali se naší hrou,“ dodal.

Podrobnosti o utkání v Šumperku »