oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Fotbalisté Slezského FC míří na Střelecký ostrov

05.10.2016, autor Redakce
Opava – V dalším kole Fotbalové národní ligy čeká na fotbalisty Slezského FC dlouhý výlet napříč republikou až na jih Čech. Ve středu 5. října od 17 hodin na Střeleckém ostrově změří síly s celkem Českých Budějovic. Vzhledem k tomu, že Opavě patří třetí příčka a Dynamo je o bod čtvrté, zároveň půjde o souboj sousedů v tabulce.
10.kolo, středa 5.10.2016, 17:00
Dynamo ČB Dynamo ČB
2:1
SFC Opava SFC Opava
Křížek – Klesa, Šourek, Novák, Funda – Čermák, Čavoš (90. Bederka) – Wermke (74. Pešek), Benát, Táborský (90+1. Kadula) – Kalod. Trenér: David Horejš.
 
Fendrich – Hrabina, Simerský, Radić (46. Mozol), Čelůstka (85. Kuzmanović) – Žídek, Schaffartzik – Grussmann (84. Janetzký), Jursa, Zapalač – Smola. Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branky: 27. Wermke, 83. Kalod – 55. Jursa.
Rozhodčí: Dubravský – Pochylý, Polák.
ŽK: Táborský – Smola, Schaffartzik.
Diváci: 883

Opavští začali skvěle a už po dvou minutách mohli jít do vedení. Hrabina z pravé strany poslal do vápna pěkný centr, na který si naběhl Čelůstka, v tísni ale zakončil stehnem těsně vedle pravé tyče.

Vzápětí podnikli domácí rychlý brejk a Táborského centr srazil Radić naštěstí pro Slezský FC jen do brankáře Fendricha. Na jihu Čech se hezky rozpršelo a déšť jakoby probral Dynamo. Benát krásně vysunul Táborského, jenž unikal z boku sám na branku. Akci chtěl vyšperkovat přihrávkou do lepší pozice Wermkemu, ale místo toho jej vyhnal do ostrého úhlu a Wermke trefil jen boční síť opavské brány.

Hned o minutu později si Wermke spravil chuť. Kalod udržel v souboji s Radićem balon, poslal jej rozběhnutému Wermkemu. Ten vyslal na Fendricha nepříjemnou jedovku, která chytila faleš. Opavský gólman si na balon sice sáhl, vytěsnit mimo tyče jej ale nedokázal a Dynamo se ujalo vedení.

Na startu druhého poločasu Opava krátce obléhala bránu Českých Budějovic. Na polovině soupeře ale přišla o balon, Benát vyslal dopředu Kaloda, jenž upaloval do rozhozené opavské obrany. Z ostrého úhlu se snažil překvapit Fendricha, rána mu však vůbec nesedla a míč skončil vedle.

Aktivní Benát pak nádhernou ulicí poslal do tutovky Čavoše, jenže ten selhal a z dobré pozice vypálil zcela mimo bránu. Krátce nato přišel trest. Opava podnikla rychlý protiútok, Smola obešel Klesu, nadvakrát procpal míč na malé vápno Jursovi. Ten sice nejprve trefil jen brankáře Křížka, druhým dotekem ale dostal balon do sítě a bylo vyrovnáno.

Po hodině hry hledal Funda Kaloda, před kterým Žídek v poslední chvíli skluzem odpálil míč do zámezí. Na opačné straně si Smola obhodil dva protihráče, jeho střelu ale skvěle zneškodnil Křížek. V 83. minutě už udeřilo. Kalod vystřelil z hranice vápna, jeho ránu tečoval Jursa a bezmocný Fendrich kapituloval podruhé. Opava v závěru vrhnula všechny síly do útoku, z náporu ale vyrovnávací branku nevytěžila a prohrála v poměru 1:2. Navíc se vykartoval útočník Tomáš Smola, jenž vyfasoval čtvrtou žlutou kartu v sezoně.

Ohlasy trenérů

David Horejš (trenér Českých Budějovic): „Jsem moc rád, že se nám podařilo získat další tři body, navíc asi s nejlepším soupeřem, co tady letos hrál. První poločas byl z naší strany asi nejlepší na podzim. Mohli jsme zvýšit Čavošem nebo Kalodem na 2:0, ale Opava přidala a zatlačila nás, i když bez větších šancí. Hosté šťastně vyrovnali, a když už zápas směřoval k remíze, tak nám Ríša Kalod vystřelil tři body, za které jsme moc rádi.“

Roman Skuhravý (trenér Opavy): „Odehráli jsme nejméně povedené utkání na hřištích soupeřů. Vstoupili jsme do zápasu dobře a vytvořili si dvě dobré šance. Pak jsme se zatáhli, domácí byli aktivnější a zaslouženě šli do vedení. Ve druhé půli jsme hráli to, co jsme si představovali. Bohužel, když to vypadalo, že bychom mohli mít navrch, Dynamo jsme přehrávali, dostali jsme smolný gól. Kluci jsou zklamaní, ale ještě nás čeká dvacet kol, v nichž se může stát cokoliv.“