oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Dvanáctka si z Bílovce přivezla vítězství

10.10.2016, autor Redakce
Opava – Fotbalisté opavské dvanáctky se před nedávnem představili na půdě stejně starého výběru Bílovce. Třebaže se domácí soustředili především na obrannou činnost, mladíci Slezského FC nakonec prolomili soupeřovu defenzivu a zvítězili 6:1.
10.kolo, sobota 8.10.2016, 10:00
Bílovec Bílovec
1:6
SFC Opava SFC Opava
 
Dan Bártek, Martin Blažej, Adam Cileček, Maxmilián Híreš, Filip Kokeš, Ríša Kovarník, Lukáš Lazecký, Dominik Malý, Robin Matýsek, Tomáš Nováček, Matyáš Piernik, Adam Sedláček, Daniel Sukdol, Dominik Stareček, Pavel Šrek, Honza Ulrich, Albert Vlašánek, Lukáš Vyležík, Patrik Wehowský. Trenér: Martin Kotala.
 
Branky Opavy: Tomáš Nováček 2, Robin Matýsek, Adam Sedláček, Pavel Šrek, Patrik Wehowský.

A právě s bíloveckou obranou a rychlými brejky se Opavané museli potýkat během celého zápasu. V průběhu prvních dvou třetin se Bílovečtí dokázali bránit neustálým opavským útokům, které bohužel pro nás postrádaly kvalitu ve finální fázi, ale v poslední třetině jsme se už prosazovali podstatně více a hustý obranný blok soupeře byl konečně překonán.

„Díky této brance jsme následně ještě více šli do kvality finální fáze a zakončení, takže se nám podařilo přidat další branky a domácí tým již nebyl schopen odolávat tlaku a naší hře jako v předešlých dvou třetinách,“ vysvětloval trenér opavské dvanáctky Martin Kotala.

„Kluci zaslouží pochvalu za neustálou aktivitu a chuť, ale máme na čem pracovat a co zlepšovat. Mrzí mě, že jsme neudrželi čisté konto, protože jsme chtěli uhrát toto utkání s nulou. Vše ostatní si povíme v kabině,“ dodal jedním dechem.