oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Opava vyzve Táborsko, do Slezska míří i Tomáš Mrázek

14.10.2016, autor Redakce
Opava – Druhý tým v řadě z jižních Čech čeká na opavské fotbalisty. Po Českých Budějovicích narazí Opava na Táborsko, tentokrát se ale bude hrát v Městských sadech. Zápas má úvodní výkop na programu v sobotu 15. října od 18 hodin.
11.kolo, sobota 15.10.2016, 18:00
SFC Opava SFC Opava
5:0
Táborsko Táborsko
Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek, T. Čelůstka – Schaffartzik – Jurečka (83. Mozol), Jursa, Janetzký (75. Grussmann), Zapalač (87. Helebrand) – Kuzmanović.
 
Toma – Navrátil, Mráz (37. Kočí), Cíferský, Hanzlík – Nešický, Javorek, Ciku (62. Presl) – Fulnek, Džafić – Mrázek (76. Alaverdašvili).
 
Branky: 13. Jurečka, 25. Schaffartzik, 60. Jurečka, 69. a 90. Kuzmanović.
Rozhodčí: Váňa – Vlček, Poživil.
ŽK: Zapalač, Jursa, Janetzký. – Kočí.
Diváci: 2324

Opavští do utkání vstoupili skvěle a už po necelé čtvrthodině hry se dostali do vedení. Jurečka dostal parádní pas za obranu, objevil se sám před Tomou, zakončil chladnokrevně k tyči a Slezané vedli. Hned vzápětí mohl přidat druhý gól Janetzký, jenže hlavičkou těsně minul hostující bránu.

Pak z dálky vypustil jedovku jeden z Opavanů a Toma měl co dělat, aby vyškrábl míč nad břevno. Z následného rohu pak míč propadl vápnem až k Schaffartzikovi, který z otočky poslal Opavu do dvoubrankového náskoku.

Po změně stran nadvláda Slezského FC pokračovala. Jurečka vysunul Kuzmanoviće, jenže ten z ostrého úhlu vypálil vedle. Po hodině hry explodoval opavský stadion radostí potřetí, když Jurečka prostřelil Tomu – 3:0.

Opavští byli při chuti a další zásah mohl přidat Jursa, jenže zcela minul bránu Táborska. Následně byl v další tutovce srbský útočník Kuzmanović, ale znovu nedal. Dočkal se až v 69. minutě, kdy mu nabil Jurečka, Kuzmanović měl před prázdnou bránou jednoduchou pozici a upravil na 4:0.

Tribuny se bavily fotbalem a další stoprocentní tutovku neměl nikdo jiný než Kuzmanović, jeho přízemní dělovku ale vyrazil Toma do bezpečí. Fanoušci Slezského FC se dožadovali bůra a to se jim splnilo v poslední minutě, kdy Kuzmanović přidal druhý zásah a dal výsledku konečnou podobu.