oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Dvanáctka si poradila s Přerovem

20.10.2016, autor Redakce
Opava – Bez větších komplikací fotbalisté opavské dvanáctky absolvovali další mistrovské utkání proti Přerovu. V sestavě domácích se našli hned tři autoři dvou branek – Kokeš, Kovárník a Nováček. Slezský FC nakonec zvítězil 11:0.
11.kolo, sobota 15.10.2016, 11:00
SFC Opava SFC Opava
11:0
Přerov Přerov
Dan Bártek, Martin Blažej, Adam Cileček, Maxmilián Híreš, Filip Kokeš, Ríša Kovarník, Lukáš Lazecký, Dominik Malý, Tomáš Nováček, Matyáš Piernik, Adam Sedláček, Daniel Sukdol, Dominik Stareček, Pavel Šrek, Honza Ulrich, Albert Vlašánek, Lukáš Vyležík, Patrik Wehowský. Trenér: Martin Kotala.
 
 
Branky: Filip Kokeš 2, Ríša Kovarník 2, Tomáš Nováček 2, Dan Bártek, Martin Blažej, Lukáš Lazecký, Adam Sedláček, Patrik Wehowský.

Škoda byla, že v první a také druhé třetině se mladým Opavanům povedlo využít jen minimum brankových příležitostí. Podstatně efektivnější byli opavští borci v poslední třetině. V tomto hracím období se dokázali prosazovat s větší lehkostí a hostům také při neustále důsledném bránění začaly docházet síly.

Přerov si v závěru sice vypracoval několik nadějných šancí, ale domácí v defenzivě fungovali na výbornou. Vítězili v minisoubojích, blokovali soupeřovy střely a skvěle zachytal také gólman.

„Na závěr jen dodám, že jsem rád, že jsme neobdrželi branku. Zároveň jsme mohli ještě větším rozdílem vyhrát, ale v určitých herních situacích nám chybí větší kvalita v řešení na hřišti, chytrost a důraz v předbrankovém prostoru soupeře. Těmto herním činnostem a celkově komplexnímu rozvoji se věnujeme a budeme neustále věnovat na každém tréninku, abychom se mohli zlepšovat a zkvalitňovat hru každého hráče, což bude mít za následek zkvalitnění celého týmu a herního projevu,“ vysvětloval trenér opavské dvanáctky Martin Kotala.