oficiální web
Slezského fotbalového clubu Opava

Slezský FC vyráží ven, v derby se střetne s Vítkovicemi

21.10.2016, autor Redakce
Opava – Fotbalisté druholigového áčka jsou na koni. Po domácí demolici Táborska a senzačním pohárovém postupu přes Slovácko se v sobotu 22. října od 15:30 představí na hřišti soupeře. V dalším kole Fortuna národní ligy se v rámci regionálního derby utkají s Vítkovicemi.
12.kolo, sobota 22.10.2016, 15:30
Vítkovice Vítkovice
0:1
SFC Opava SFC Opava
Kostolanský – Cverna, Mikula, Coufal, Prajza – Ondráček (60. Fiala), Texl, Hruzík, Hlavsa (83. Demeter) – Mišinský, Kraut (43. Jurča). Trenér: Martin Pulpit.
 
Fendrich – Hrabina, Simerský, Žídek, Čelůstka – Grussmann, Mozol (63. Jursa), Schaffartzik, Zapalač (89. Janetzký) – Jurečka, Smola (78. Kuzmanović). Trenér: Roman Skuhravý.
 
Branka: 33. Schaffartzik.
Rozhodčí: Julínek – Peřina, Podaný.
ŽK: Hruzík, Mikula – Mozol, Grussmann, Janetzký.
ČK: 59. Hruzík (Vítkovice).
Diváci: 1835

Lépe vstoupily do zápasu Vítkovice a po necelé čtvrthodině hry si vytvořily první zajímavou příležitost. Cverna dlouhým autem do ohně, odražený balon z rohu šestnáctky napálil Texl směrem k opavské bráně a Fendrich míč tak tak vyškrábl nad břevno.

Krátce nato podnikli domácí další kombinaci. Po centru jednoho z vítkovických hráčů zprava se míč snesl k Hruzíkovi, jenž vystřelil přes clonícího beka a Fendrich podržel opavský tým. Slezský FC v podstatě ze své první střely na bránu otevřel skóre.

Ve 33. minutě to z dálky zkusil středopolař Opavy Schaffartzik, jeho ránu tečoval jeden z domácích fotbalistů a balon zapadl za záda zkoprnělého Kostolanského – 0:1. Vzápětí mohl srovnat Ondráček, ale Fendrich byl znovu připraven.

Po změně stran, konkrétně v 59. minutě, Opavští podnikli rychlý brejk, Hruzík zatáhl za záchrannou brzdu a po svém faulu vyfasoval druhou žlutou kartu, která znamenala konečnou. O chvilku později chyboval při odkopu Kostolanský a před Jurečkou zůstala poloprázdná domácí brána, opavský mladík však svou střelou trefil clonícího obránce.

Závěr si Slezané zkušeně pohlídali, domácí výběr do ničeho nepustili a derby zvládli za tři body. Před středečním pohárovým svátkem s Plzní jde o vítanou vzpruhu. Brankář Vilém Fendrich navíc vychytal čtvrté čisté konto v letošním ročníku Fortuna národní ligy.